Cristina Guzmán: “Els infants tenen curiositat per saber què és la discapacitat”

La Cristina Guzmán treballa a la Fundació Viver de Bell-lloc i viu a la llar residència de l’entitat. Actualment treballa al viver d’heures i a les oficines donant suport a la recepció i administració. Al desembre va anar a l’escola Germans Corbella a explicar què és la discapacitat i com aquesta no dictamina el que pots fer i el que no. L’escola va dur a terme una fira de Nadal solidària que va recaptar 2.490€ per a l’entitat.

Com va ser l’experiència de tornar a l’escola?

Va ser una sensació curiosa, després de tants anys sense trepitjar-ne un em sentia nerviosa i em van venir molts records.

I l’experiència d’explicar als infants què és la discapacitat?

Em va agradar molt fer-ho. No és el mateix escoltar una xerrada que fer-la tu i em vaig sentir molt bé en aquella posició.  Al principi tenia dubtes de com explicar-ho perquè m’entenguessin. A més, ara estan molt més informats que abans. Cada dia va ser una experiència diferent, el primer dia eren infants de més edat i el segon de cursos més infantils, però tots van participar molt. Tenien curiositat per saber què és la discapacitat i la seva participació va facilitar molt explicar-ho.

L’alumnat va acabar recaptant 2490€ per equipar un centre ocupacional per a persones amb discapacitat.

No m’esperava aconseguir tants diners. Quan em van dir la xifra em vaig sorprendre molt i em vaig sentir molt orgullosa d’haver contribuït a fer-ho possible.

T’agradaria seguir fent xerrades de sensibilització a més escoles?

Estaria molt bé poder seguir fent xerrades a més escoles. És important valorar la discapacitat sense discriminar a ningú. Tú no tens discapacitat però sí tens defectes i no t’agradaria que et discriminessin per aquests. jo tinc el que tinc però igualment tiro endavant.

 

 

Els nostres col·laboradors: