El llegat solidari: una manera de mantenir viva la teva lluita

La Lluïsa Oller, presidenta d’honor de la nostra fundació, va donar fa un temps la que havia estat casa seva, una casa que hem convertit en una llar-residència on 12 persones aprendran a viure de manera autònoma.

El llegat solidari és un tipus de donació a favor d’una persona particular, entitat o ONG, que s’inclou al testament i respecta els drets dels hereus.

Al Grup Viver de Bell-lloc treballem per aconseguir que les futures generacions tinguin els mateixos drets i oportunitats, siguin quines siguin les seves capacitats. Els teus hereus seran totes aquelles persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever que cada dia lluiten per tenir un projecte de vida.

En 38 anys hem donat oportunitats laborals i d’inclusió social a centenars de persones. T’imagines què podem fer en el futur? Fes que no quedi en la imaginació!

Què puc donar?

No és necessari disposar d’una gran fortuna o molts béns. Cada aportació, per petita que sigui, ens permet oferir una nova oportunitat.

Pot ser una quantitat de diner, un percentatge sobre el valor patrimonial, o bens mobles i immobles (un pis, un vehicle,joies…). Tu tries què dones i a qui ho dones. Si vols donar els teus bens a més d’una persona i/o institució, pots anomenar el Grup Viver de Bell-lloc cohereu, assenyalant el percentatge per a cada part.  També pots donar una part específica a través d’un llegat. L’única limitació legal és respectar la quota legítima dels hereus.

Quina diferència hi ha entre una herència i un llegat?

La diferència és que quan es deixa una herència, els hereus adquireixen els béns però també els deutes.

Cal pagar algun impost?

La fundació, per ser una organització sense ànim de lucre, està exempta de l’impost de Successions i Donacions.

Puc canviar el testament si ja el tinc fet?

Pots canviar el testament sempre que vulguis. Tan sols has de fer un de nou.

I què passa si no faig testament?

Si no fas testament i no tens hereus forçosos, la Llei designa com a hereu a l’Estat o la teva comunitat autònoma.

Com puc fer un testament solidari a favor de la Fundació Viver de Bell-lloc?

És recomanable anar al notari o l’advocat i sol·licitar que redacti el testament per assegurar la validesa del document. Cal especificar la quantitat o el tipus de donació que ens vols llegar i fer constar les nostres dades:

Nom legal: Fundació Viver de Bell-lloc

CIF: G-65434896

Adreça: C / Tarragona 16, 08440 Cardedeu

 

Més dubtes?

Pots contactar amb nosaltres a través de donatius@vivelloc.cat i al 93 844 41 05

Els nostres col·laboradors: