Fundació Lluïsa Oller obre un dispositiu per atendre persones amb Covid-19 amb disCapacitat

Les llars residències d’atenció a persones amb disCapacitat intel·lectual de la Regió Metropolitana Nord podran derivar els casos positius de Covid-19 a una residència especialitzada a Cardedeu. D’aquesta manera, s’evitaran brots de contagis en els centres i no caldrà que les persones contagiades es quedin aïllades a les seves habitacions.

La Fundació Lluïsa Oller del Grup Viver de Bell-lloc ha preparat un dispositiu d’atenció a persones contagiades de Covid-19 especialitzat pel col·lectiu de persones amb disCapacitat intel·lectual. Aquest és el primer servei d’aquestes característiques que es posa en marxa a la Regió Metropolitana Nord.  L’espai serà el de la Llar Residència Lluïsa Oller, construïda a principis d’any però encara sense activitat, situada a Cardedeu. La demanda de l’equipament l’han fet els departament de Treball, Afers Socials i Families, i Departament de Salut, a través de la Coordinadora de la Regió Sanitària Metropolitana Nord.

La llar té capacitat per atendre a 10 persones en habitacions individuals i compta amb un equip format per professionals de la integració social, atenció a la dependència, treball social i psicologia, així com auxiliars clínics.

L’espai, que compta amb una gran zona de jardí, pretén oferir un entorn acollidor per fer la quarantena el més agradable possible. Les persones residents podran comptar amb atenció sanitària així com activitats i tallers.

Les residències afectades podran sol·licitar directament l’ús d’aquest servei a la Fundació Lluïsa Oller o bé a través de la bústia general de la Regió Nord.

Els nostres col·laboradors: