Santa Eulàlia de Ronçana compta amb Helix de Viver de Bell-lloc per la poda d’hivern

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha apostat pels serveis d’Helix de Viver de Bell-lloc en la nova campanya de poda d’hivern. Un equip de 3 persones #capacesdeMOLT realitzarà la poda d’uns 250 arbres del total de 800 que hi ha al municipi. L’equip dona suport a la brigada municipal per tal de poder ampliar la dedicació a l’arbrat.

Per a fer-ho, s’ha dissenyat un pla adaptat a les necessitats de cada arbre. En alguns casos s’ha hagut de refer la copa del l’arbre per poder refer de nou l’estructura i evitar l’envelliment precoç dels arbres. En els arbres més joves, s’han fet podes de formació per dirigir un bon creixement i evitar futures interaccions amb la resta d’elements urbans. També s’han fet podes per guanyar lateralitat i evitar que les branques toquessin façana. I en altres s’han fet podes de servei, com ara refaldats. A cada arbre se li ha realitzat la poda que era necessària, i en molts casos, ni tant sols s’han podat els arbres, doncs ja tenien una bona estructura i només s¡ha fet un control visual. També hem afegit compost a uns 42 arbres.

Realitzar un pla d’arbrat és una bona estratègia per assegurar-ne un tractament més sostenible i adequat a les necessitats. D’aquesta manera, realitzant un control continu permet canviar els criteris de poda, assegurar-ne els regs i adobats quan cal, i substituir espècies o bé reubicar-les per trobar l’espai més adient.

Esperem que aquesta primera campanya sigui l’inici d’una col·laboració a llarg termini.

Els nostres col·laboradors: