La falta de material de protecció posa en risc les entitats que atenen persones amb discapacitat

Aquests dies es parla molt de la situació difícil que estan vivint les entitats que atenen a persones amb discapacitat per treballar amb seguretat. Per això us volem explicar què està passant i com ens afecta a nosaltres.

Per tot Catalunya hi ha llars-residències on hi viuen persones amb discapacitat intel·lectual. DINCAT és l’entitat que representa les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, i ha explicat que hi ha més de 8.500 persones ateses per uns 3.500 professionals que no tenen material suficient per protegir-se i per tant, tenen molt risc de contagiar-se.

Quin material falta?

Falten bates, guants, mascaretes, gels desinfectants, i també falten tests per saber qui està contagiat i qui no.

Per què no en tenen?

Els responsables de donar aquest material són els governs, però ho estan fent de manera molt lenta i no arriba tota la quantitat que fa falta.

Com ho estan fent les entitats?

Les entitats aconsegueixen el material gràcies a persones voluntàries que n’estan fabricant i n’estan donant. També l’estan comprant pel seu propi compte.

Hi ha molts contagis a les llars-residència de persones amb discapacitat?

Segons un recompte propi de DINCAT, diu que ja són 37 les persones a Catalunya que hi han perdut la vida i hi ha 500 residents contagiats i 500 treballadors de baixa.

Quina és la situació de Viver de Bell-lloc?

A Viver va arribar una part del material del govern la setmana passada, però no era suficient. Des dels primers dies s’ha aconseguit material comprant-lo nosaltres mateixos i també gràcies a l’ajuda de persones voluntàries que ens han donat. El govern sí que ha enviat un equip per a desinfectar la llar de manera ràpida.

Tenim una persona aïllada perquè ha presentat símptomes, però no hem pogut fer-li el test per assegurar-nos. Aquesta situació ha generat nerviosisme a la mateixa persona i l’entorn i estrès entre els professionals.

Per sort, sembla que estem totes bé.

Com es pot ajudar?

DINCAT ha engegat una campanya per aconseguir diners per comprar material per totes les entitats. Podeu donar a través d’aquesta pàgina web: www.contraelcoronavirus.org/dincat

L’objectiu és protegir a les persones que cuiden i les persones ateses.

 

*Photo by Anshu A on Unsplash

Els nostres col·laboradors: