La LGD, eina estratègica més enllà del compliment normatiu

La Llei General de la Discapacitat reconeix els drets de les persones amb discapacitat i assigna a les administracions públiques el paper de garantir la igualtat d’oportunitats, accessibilitat i no discriminació en qualsevol àmbit de la vida, inclòs el laboral.

Segons aquesta llei, totes les empreses, públiques i privades, amb 50 treballadors/es o més tenen l’obligació de reservar un 2% de la plantilla per a treballadors/es amb discapacitat. En cas que no sigui possible les empreses poden acollir-se a les mesures alternatives que ofereix la Llei:

  • Contracte de prestació de serveis a un CET.
  • Donació a una entitat.
  • Realització d´un enclavament.

Tanmateix, caldria preguntar-nos si més enllà de complir la normativa i dels avantatges fiscals, hi ha altres avantatges en la contractació de persones amb discapacitat.

Les empreses que contracten col·lectius amb especials dificultats constaten diversos beneficis derivats de promoure la inclusió de la diversitat en la seva plantilla:

Tenir companys amb discapacitat trenca estigmes i prejudicis. Millora la implicació de l’equip i hi ha una influència directa en la comunicació dels treballadors/es alhora que es potencien competències com la flexibilitat.

Pel que fa a les tasques, hi ha persones amb discapacitat que demostren tenir una alta capacitat en certes tasques concretes, així més que mai, hem de parlar de capacitats diferents.

Promoure la inclusió i ampliar perspectives suposa un desafiament i qüestiona les maneres de treballar tradicionals i aquests són elements essencials per generar innovació en les empreses del futur.

Per tant, podem concloure que més enllà de bonificacions, en incloure personal amb discapacitat en les nostres plantilles estarem contribuint i enriquint la nostra cultura i valors d´empresa. Així com també repercutirem directament en la nostra Responsabilitat Social Corporativa donant oportunitats a persones que tenen majors dificultats per accedir a un lloc de treball.

La diversitat ens fa créixer.

 

Vols contractar a persones en risc d’exclusió? Contacta amb el nostre servei d’inserció aquí.

Coneix els nostres serveis a empreses fent clic aquí.

Coneix més sobre la Llei General de la Discapacitat aquí

 

 

Els nostres col·laboradors: