Viver de Bell-lloc crearà un servei pre-laboral per a persones amb malaltia mental a La Garriga

L’antiga sala d’actes de Caixa Manlleu a La Garriga es convertirà en un espai per a la formació ocupacional. En concret, la Fundació Viver de Bell-lloc pretén crear un servei pre-laboral destinat a persones amb problemes de salut mental. La intenció és que l’espai serveixi per iniciar una primera experiència laboral per aquest col·lectiu.

Aquesta nova oportunitat és gràcies a un acord entre la Fundació Antiga Caixa Manlleu i la Fundació Sant Tomàs, que també treballa per la inclusió laboral amb persones amb discapacitat o malaltia mental però a la comarca d’Osona i amb qui treballem conjuntament en molts àmbits.

La cessió del local és per un període de set anys i permetrà oferir un servei pre-laboral que ara només es fa a Granollers. Per tant, aquest espai permet atendre les persones en espais propers al lloc de residència de les persones, el què afavoreix la inclusió social en la comunitat.

Actualment s’estan mantenint converses amb l’Ajuntament de La Garriga i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat per acabar de concretar els usos que tindrà l’espai i per explorar la possibilitat que també es pugui obrir a tota la ciutadania per promoure la inclusió social.

Paral·lelament, caldrà adequar el local que fa anys que està tancat, renovant la part elèctrica i la ventilació i anivellant el terra.

Viver de Bell-lloc realitza diverses accions formatives, oferint oportunitats a una cinquantena de joves anualment.

Els nostres col·laboradors: