Viver de Bell-lloc inicia un projecte de cultiu de plàtans

La Fundació Viver de Bell-lloc durà a terme una prova pilot de cultiu de plàtans de Canàries. En conveni amb l’Associació Canària Pro Capacitats (ACPC), les dues entitats faran un intercanvi de varietats autòctones per dur a terme un projecte formatiu que pugui acabar desenvolupant noves línies de negoci.

Per part de la Fundació Viver de Bell-lloc, s’entregarà la varietat Hedera Helix, comuna als boscos de la zona de Cànoves. Les propietats del sòl i les condicions climatològiques, tot i presentar diferències, són suficientment òptimes per realitzar una primera prova de cultiu.

L’objectiu és complementar les formacions en jardinería que duen a terme les dues entitats i crear xarxa amb altres territoris on compartim una mateixa missió: la inclusió social i laboral de les persones amb disCapacitat.

Viver de Bell-lloc destinarà part dels hivernacles del viver d’heures per aquest projecte, que preveu iniciar-se el proper mes de març després de fer-ne l’adequació. S’instal·laran panells solars per garantir les condicions adequades per aquest tipus de cultiu.

Si la prova pilot és exitosa, es plantejarà una línea de negoci de producció, venda i distribució de plàtans que permeti produïr aquest producte autòcton de Canàries potenciant la proximitat.

Els nostres col·laboradors: