Viver de Bell-lloc treballa per a la recuperació i manteniment de la llera del riu Congost

El passat 27 d’octubre es va finalitzar la nostra col·laboració en el projecte LifeAlnus, comandat per l’Ajuntament de Granollers.

El projecte LIFE Alnus desenvolupa de manera experimental a escala regional (Catalunya) una estratègia alternativa de conservació de les vernedes mediterrànies que permeti invertir la regressió i la degradació d’aquest hàbitat de ribera, i crear un model exportable a la resta de l’arc biogeogràfic mediterrani.

En el marc d’aquest projecte, iniciat el 2019, s’han realitzat una cinquantena jornades de treball al riu Congost , el Tenes i la riera de Carbonell; per dur a terme diferents accions de reg, formació de clotes i esbrossats, accions encaminades a garantir la viabilitat de les plantacions dutes a terme en una fase anterior.

Es tracta d’un projecte molt engrescador, en el què ha estat un plaer col·laborar.

Actualment seguim contribuïnt al manteniment de les lleres de rius a Granollers. En concret, estem realitzant 15 jornades de neteja de la llera del Congost al seu pas pel municipi, entre el parc del Lledoner i els aiguamolls de Can Cabanyes.

 

 

Els nostres col·laboradors: