El SAVI, un acompanyament per a la vida independent.

Dins els serveis d’Habitatge de l’àrea social de Viver de Bell-lloc, hi trobem el SAVI (Servei d’Acompanyament a la Vida Independent) En aquest article coneixem a la Lourdes, al seva responsable i qui ens explica el detall dels objectius i fites aconseguides.

SERVEI D’ACOMPANYAMENT A LA VIDA INDENPENDENT (SAVI)

La Lourdes és una persona plena d’energia. Busca i troba sempre la complicitat de les persones que l’envolten. En la conversa, que té lloc en el domicili d’una persona usuària del SAVI, hi destaca sempre el positivisme, els reptes i el convenciment de que les persones poden tirar endavant cap a la direcció que es proposin.

Ella hi serà per recolzar, per donar suport  i per acompanyar, però vol deixar clar que mai farà el que la persona es capaç d’assolir per sí mateixa.

Lourdes, explica’ns, què és un SAVI?

El SAVI és el Servei de Suport a l’Autonomia a la Pròpia Llar o també anomenat Servei d’Acompanyament a la Vida Independent. Aquest servei està adreçat per a persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física i per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental.

Què es vol aconseguir amb el Servei Assistencial del SAVI?

El servei té per objecte contribuir al desenvolupament de les persones beneficiàries per potenciar l’autonomia i millorar la qualitat de vida d’elles, donant un suport personal especialitzat i en l’entorn habitual de la persona.

Què aporta a les persones beneficiàries?

Per a la persona beneficiària aporta un desenvolupament en les activitats de la vida diària, tant en la seva pròpia llar com en la comunitat. En definitiva una millora de l’autonomia personal, presa de decisions i de la qualitat de vida.

I a tu, Lourdes, què t’aporta treballar en aquest Servei?

Treballar al SAVI m’aporta un enriquiment professional. Contribuir en el desenvolupament de la persona segons les seves prioritats i veure que dona fruits és molt motivador.

És un procés molt gratificant, els objectius es van satisfent i conjuntament vas creant de nous. Es un camí creatiu, individual, adaptat a la persona a la que acompanyes.

 

La Lourdes ens comenta que hi ha al voltant de 30 Serveis de SAVI actius. Aprofitem l’ocasió per felicitar per la feina feta tant per ella com per l’equip que lidera.

Moltes Gràcies Lourdes, per la feina que fas.

Endavant Viver!

 

Si vols tenir més informació dels Serveis Assistencials de Fundació Lluïsa Oller, contacta amb nosaltres!

 

 

 

Nuestros colaboradores: