Viver de Bell-lloc inicia la construcció d’un Centre Ocupacional

Fundació Viver de Bell-lloc ha donat el tret de sortida d’un projecte molt esperat per l’entitat, la construcció d’un centre ocupacional.  Grifols, Fundación ONCE, l’escola Germans Corbella i La Caixa a través de l’Oficina de Cardedeu han donat l’impuls per fer realitat un equipament que l’entitat considera molt necessari al Vallès Oriental.

Un Centre Ocupacional és un espai per donar oportunitats d’inclusió a persones que pel seu grau de discapacitat o bé perquè van envellint i / o es van deteriorant a nivell personal per diferents factors, es troben en una situació en què l’activitat laboral no és adequada per a elles. Aquest centre pretén evitar que l’alternativa sigui quedar-se a casa, oferint un servei diürn d’activitats, que treballi les habilitats de les persones per augmentar-ne l’autonomia. L’entitat apostarà per crear xarxa amb altres projectes del municipi de manera que es potenciï al màxim la inclusió a la comunitat. Aquest és el servei que manca a la fundació per completar el ventall de serveis d’atenció.

Els centres ocupacionals que hi ha actualment a la comarca del Vallès Oriental no són suficients, falten places. Aquesta situació s’agreuja en funció de la zona de residència ja que quan s’aconsegueix una plaça s’ha de fer un trajecte llarg cada dia a un entorn comunitari que no és l’habitual. Ja hi ha entitats que esperen la posada en marxa d’aquest centre per poder derivar les persones que han finalitzat l’etapa educativa i ara mateix no poden accedir al món laboral.

Per fer realitat el centre, però, encara falten fons per la segona fase d’equipament. Per això l’entitat ha engegat una campanya de microfinançament per aconseguir fons que es destinaran a la compra de mobiliari i material tecnològic.

Es pot col·laborar a través de la plataforma Migranodearena o fent un bizum al 01277. (https://www.migranodearena.org/ca/repte/queremos-y-podemos-100m2-de-oportunidades ).

Els nostres col·laboradors: