Patronat

Viver de Bell-lloc va iniciar la seva activitat l’any 1982 com a Associació però es va transformar en Fundació amb l’objectiu de consolidar la missió de la organització amb garanties. Fundació Lluïsa Oller és una fundació privada independent sense ànim de lucre regida per un patronat que vetlla pel compliment de la tasca de l’entitat.

Les funcions del Patronat: El patronat és el màxim òrgan de decisió de la fundació i li correspon la representació, el govern i l’administració de la fundació. Pot delegar les seves funcions a d’altres òrgans (exceptuant les que la Llei i/o els estatuts situen com a indelegables):
-La modificació dels estatuts.
-La fusió, escisió o cessió de tots o d’una part dels actius i passius de l’entitat.
-L’escissió, extinció o dissolució de la fundació.
-El nomenament dels càrrecs de confiança.
-L’aprovació dels comptes anuals i del pressupost.
-El nomenament de l’auditor de compres.
-El cessament d’un patró
-La constitució o la dotació d’una altra persona jurídica
-La dissolució de societats o d’altres persones jurídiques.

COMPOSICIÓ

Lluïsa Oller i Barbany – Presidenta d’honor

Nascuda a Barcelona el 1928, actualment resident a Cardedeu. Lluïsa Oller ha estat sempre un exemple de valors com la solidaritat, compartir i acompanyar. Infermera de professió, va vincular-se amb Viver de Bell-lloc l’any 1983, quan l’entitat començava a fer les primeres passes. Casa seva ha estat sempre una casa d’acollida i així ho continuarà sent gràcies al llegat solidari que ha permès convertir-la en una llar residencia per a 12 persones. Lluïsa Oller ha estat reconeguda amb la Creu del Terme de Cardedeu i com a Vallesana de l’any.

Presidenta d’honor de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2015.

Glòria Horta i Noguer – Presidenta

Nascuda a Santa Coloma de Farners l’any 1957, actualment resident a Cardedeu. Formada en Magisteri i Història a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat a l’empresa pública de potabilització i distribució d’aigua en alta ATL, exercint-hi diversos càrrecs, entre els quals Cap de Compres i Coordinadora de diferents departaments i àrees. Mare de dos fills bessons, un d’ells amb discapacitat intel·lectual, que treballa a la Fundació Viver de Bell-lloc i està atès per la Fundació Lluïsa Oller.

Presidenta de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2023. Havia estat Vicepresidenta des de l’any 2020 i prèviament col·laboradora des de 2018.

Jaume Pou i Forns – Secretari

Nascut a Cardedeu l’any 1942. Format en Tècnic d’Instal·lacions tèrmiques i hidràuliques, i després de treballar en diferents empreses va crear l’empresa Muntatges Pou Forns a l’any 1969, on ha desenvolupat la seva activitat professional. Durant més de 30 anys ha realitzat el manteniment del Pantà de Vallfornés, sent membre actiu de la comunitat de regants. Durant 28 anys ha estat l’encarregat del manteniment de les instal·lacions públiques d’aigua de l’Ajuntament de Cardedeu. Actualment també és el President de l’Associació de Defensa Forestal del territori. Va ser membre actiu de l’Associació per a la Integració Social del Deficient (promotora de les Fundacions Viver de Bell-lloc i Lluïsa Oller) des de l’any 1998.

Secretari de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2010.

Xavier Padilla i García – Tresorer

Nascut a Barcelona l’any 1954. Format en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, des de l’any 1980 al 2000 ha estat cap dels Departaments de Finances d’hidroelèctrica de Catalunya, ENHER, FECSA-ENHER, i Subdirector d’Anàlisi Econòmic d’ENDESA. Des de l’any 2000 al 2015 ha estat Director Financer i Director de Desenvolupament Corporatiu d’ABERTIS TELECOM (actualment CELLNEX). Al 2016 va finalitzar el Batxillerat en Ciències Religioses i al 2018 el Màster en Diàleg Interreligiós e Intercultural a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Actualment és, conjuntament amb la seva esposa, Dolors Parellada, Director del Secretariat Diocesà de Pastoral Familiar de Barcelona.

Tresorer de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2021. N’havia estat col·laborador des de l’any 2016.

Carles Sunyer i Oller – Vocal

Nascut a Barcelona l’any 1970, actualment resident a Cardedeu. Format en fisioteràpia a l’Escola Universitària Gimbernat. Posteriorment s’ha format com a osteòpata i posturòleg entre altres especialitats dins la professió. Com a nebot de la Lluïsa Oller ha viscut des de petit l’experiència de la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, a través de l’experiència de veure néixer i créixer el Viver de Bell-lloc.

Patró de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2015. Va ser-ne vicepresident fins el 2020.

Jaume Fort i Mauri – Vocal

Nascut a Cardedeu el 1966. Format en Filologia Anglesa a la Universitat de Barcelona. Ex-jugador professional, medallista als Campionats d’ Europa (1996, 1998 i 2000) i als Jocs Olímpics d’ Atlanta (1996); tècnic d’handbol, ha desenvolupat una carrera professional com a gestor esportiu i actualment és el Director del Comitè Organitzador del Campionat del Món d’ Handbol femení de 2021. Ex-President fundador de European Handball Players Union i des del 2017 és President de la Federació Catalana d’ Handbol. Un lema: “sempre aprenent”.

Patró de la Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2016.

Fidel Catalán i Catalán – Vocal

Nascut a Barcelona l’any 1965. Format en Ciències Eclesiàstiques per la Facultat de Teologia de Catalunya i Llicenciat en Història Moderna per la Universitat de Barcelona

Prevere de l’Església Catòlica, ordenat el 13 de gener de 1991, ha estat vicari de Vilafranca del Penedès (1991-1995), formador del Seminari Menor de Barcelona (1995-2002) i rector de les parròquies de  Santa Maria de Cardedeu i Sant Muç de Cànoves (2002-2004). En aquesta etapa va ser Vicepresident de l’Associació per a la Integració Social del Deficient, precursora de Viver de Bell-lloc. Amb la creació de la diòcesi de Terrassa l’any 2004 va quedar incardinat i ha estat Secretari General i Canceller (2004-2015), Vicari Episcopal del Vallès Occidental (2015-2020) i actualment Vicari General (2020). Des de l’any 2006 és també rector de la parròquia del Sant Esperit i Catedral de Terrassa.

Patró de la Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2014.

Dolors Espargaró i Ambròs – Vocal

Nascuda a Barcelona a l’any 1956, actualment resident a Cardedeu. Formada en Professorat d’Educació General Bàsica (1976) i màster en Logopèdia (1988) a ISEP Barcelona. Ha estat mestra de primària a l’Escola Pia de Barcelona (curs 76-77) i a la residència escolar Bell-lloc de Cardedeu de 1977 a 1995. Des de 1996 fins al 2014 ha treballat al Museu de la Ciència de la Fundació la Caixa realitzant diferents funcions. Família d’acollida d’urgència i diagnòstic des de l’any 1977 fins l’any 2016.

Patrona de la Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2016.

Antoni Vila i Navarrete – Vocal

Nascut a La Carolina (Jaen)  l’any 1943, actualment resident a les Franqueses del Vallès. Format en Tècniques de Control de Qualitat per l’Associació Espanyola per al Control de Qualitat (1973), Mestre Industrial en la branca del Metall a l’Escola de Maestria Industrial de Barcelona (1966) i titulat com a Oficial Industrial en la branca del Metall i Especialitat de Torner (1964). Ha fet de Cap de Qualitat i Cap d’Oficina Tècnica de l’empresa Morgan Matroc SA (1968-1999) i ha exercit de professor de l’Institut Politècnic de l’Escola Municipal de Treball de Granollers (1996-2008).

Pare d’una persona amb trastorn mental, és Vicepresident de l’Associació de Familiars de persones amb trastorns de salut mental El Far de La Garriga des de 2009.

Patró de la Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2015.

Núria Noguera Colomé – Convidada

Mare de dues noies bessones amb epilèpsia, discapacitat intel·lectual i autisme. Des d’aquest mes de setembre, són usuàries de l’Esqueix.

Mestra d’Educació Infantil. Treballa en un Espai Familiar Municipal a Barcelona.

Presidenta de HI SOM. Associació de Cardedeu que treballa fent xarxa per tal d’incloure a les persones amb alguna discapacitat intel·lectual.

Escriptora, especialista en contes per adults.

Dinamitzadora del grup de lectures en veu alta, DE MOT EN MOT, per a tothom, també per a persones que no saben llegir o que tenen dificultats en la comprensió lectora. Projecte de Hi som.

Isabel Barquet – Convidada

Els nostres col·laboradors: