Patronat

Viver de Bell-lloc va iniciar la seva activitat l’any 1982 com a Associació però es va transformar en Fundació amb l’objectiu de consolidar la missió de la organització amb garanties. Fundació Viver de Bell-lloc és una fundació privada independent sense ànim de lucre regida per un patronat que vetlla pel compliment de la tasca de l’entitat.

Les funcions del Patronat: El patronat és el màxim òrgan de decisió de la fundació i li correspon la representació, el govern i l’administració de la fundació. Pot delegar les seves funcions a d’altres òrgans (exceptuant les que la Llei i/o els estatuts situen com a indelegables):
-La modificació dels estatuts.
-La fusió, escisió o cessió de tots o d’una part dels actius i passius de l’entitat.
-L’escissió, extinció o dissolució de la fundació.
-El nomenament dels càrrecs de confiança.
-L’aprovació dels comptes anuals i del pressupost.
-El nomenament de l’auditor de compres.
-El cessament d’un patró
-La constitució o la dotació d’una altra persona jurídica
-La dissolució de societats o d’altres persones jurídiques.

COMPOSICIÓ

Lluïsa Oller i Barbany – Presidenta d’honor

Nascuda a Barcelona el 1928, actualment resident a Cardedeu. Lluïsa Oller ha estat sempre un exemple de valors com la solidaritat, compartir i acompanyar. Infermera de professió, va vincular-se amb Viver de Bell-lloc l’any 1983, quan l’entitat començava a fer les primeres passes. Casa seva ha estat sempre una casa d’acollida i així ho continuarà sent gràcies al llegat solidari que ha permès convertir-la en una llar residencia per a 12 persones. Lluïsa Oller ha estat reconeguda amb la Creu del Terme de Cardedeu i com a Vallesana de l’any.

Presidenta d’honor de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2015.

Glòria Horta i Noguer – Presidenta

Nascuda a Santa Coloma de Farners l’any 1957, actualment resident a Cardedeu. Formada en Magisteri i Història a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat a l’empresa pública de potabilització i distribució d’aigua en alta ATL, exercint-hi diversos càrrecs, entre els quals Cap de Compres i Coordinadora de diferents departaments i àrees. Mare de dos fills bessons, un d’ells amb discapacitat intel·lectual, que treballa a la Fundació Viver de Bell-lloc i està atès per la Fundació Lluïsa Oller.

Presidenta de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2023. Havia estat Vicepresidenta des de l’any 2020 i prèviament col·laboradora des de 2018.

Alfons Solà i Riera – Vicepresident

Nascut a Barcelona l’any 1951. Format en Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona. L’any 1971 va agafar el relleu de les Drogueries Solà, empresa familiar de 6 generacions, comerç que encara avui dirigeix. Ha estat un gran activista social, fundant la Unió de Botiguers de Sant Pere Mes Baix als anys 80 i exercint de president del 2007 al 2009. També ha format part de l’Associació de Veïns del Casc Antic, vicepresident del Consell de Barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i president de l’Associació Santa Caterina Veïns i Comerciants del Mercat i del Barri. També ha estat fundador de Bombers Voluntaris de Sta. Maria de Palautordera i un dels primers Voluntaris Forestals de la Generalitat de Catalunya, i patró de la Fundació Josep Sans, que dona suport a l’escoltisme.

Vicepresident des de l’any 2023, prèviament havia estat patró de la Fundació Viver de Bell-lloc des de l’any 2012.

Jaume Pou i Forns – Secretari

Nascut a Cardedeu l’any 1942. Format en Tècnic d’Instal·lacions tèrmiques i hidràuliques, i després de treballar en diferents empreses va crear l’empresa Muntatges Pou Forns a l’any 1969, on ha desenvolupat la seva activitat professional. Durant més de 30 anys ha realitzat el manteniment del Pantà de Vallfornés, sent membre actiu de la comunitat de regants. Durant 28 anys ha estat l’encarregat del manteniment de les instal·lacions públiques d’aigua de l’Ajuntament de Cardedeu. Actualment també és el President de l’Associació de Defensa Forestal del territori. Va ser membre actiu de l’Associació per a la Integració Social del Deficient (promotora de les Fundacions Viver de Bell-lloc i Lluïsa Oller) des de l’any 1998.

Secretari de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2010.

Xavier Padilla i García – Tresorer

Nascut a Barcelona l’any 1954. Format en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, des de l’any 1980 al 2000 ha estat cap dels Departaments de Finances d’hidroelèctrica de Catalunya, ENHER, FECSA-ENHER, i Subdirector d’Anàlisi Econòmic d’ENDESA. Des de l’any 2000 al 2015 ha estat Director Financer i Director de Desenvolupament Corporatiu d’ABERTIS TELECOM (actualment CELLNEX). Al 2016 va finalitzar el Batxillerat en Ciències Religioses i al 2018 el Màster en Diàleg Interreligiós e Intercultural a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Actualment és, conjuntament amb la seva esposa, Dolors Parellada, Director del Secretariat Diocesà de Pastoral Familiar de Barcelona.

Tresorer de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2021. N’havia estat col·laborador des de l’any 2016.

José Manuel Garcia Povedano – Vocal

Martí Boada i Juncà – Vocal

Nascut a Sant Celoni l’any 1949. Doctorat en Ciències Ambientals (UAB, 2002) i llicenciat en geografia a la Universitat Autònoma de Barcelona. També és llicenciat en Estudis Catalans per la Universitat de Perpinyà. Impulsor de les primeres experiències d’educació ambiental a Catalunya amb “La Natura de Can Lleonart”, és un referent en aquest àmbit i coautor de més d’una quarantena de llibres de pensament i divulgació científica. A la Universitat Autònoma de Barcelona exerceix com a professor en les llicenciatures de geografia i ciències ambientals i altres estudis de postgrau i també és investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals.

Patró de la Fundació Viver de Bell-lloc des de l’any 2012.

Carles Sunyer i Oller – Vocal

Nascut a Barcelona l’any 1970, actualment resident a Cardedeu. Format en fisioteràpia a l’Escola Universitària Gimbernat. Posteriorment s’ha format com a osteòpata i posturòleg entre altres especialitats dins la professió. Com a nebot de la Lluïsa Oller ha viscut des de petit l’experiència de la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, a través de l’experiència de veure néixer i créixer el Viver de Bell-lloc.

Patró de la Fundació Viver de Bell-lloc i Fundació Lluïsa Oller des de l’any 2015. Va ser-ne vicepresident fins el 2020.

Josep Valenzuela i Jaramillo – Vocal

Nascut a Aren (Osca) l’any 1954, actualment resident a Cardedeu. Format en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) a ESADE, amb àmplia formació en sistemes informàtics (llenguatge programació Assembler, Cobol, FortranIV i RPG, i sistemes d’Anàlisi). Ha estat Cap d’Estudis i Projectes de Sistemes d’Informació i Director d’Organització i Sistemes d’Informació (1986-1991) de dues grans multinacionals i Director General de multinacional de nivell mitjà del 1991 al 2012. També ha estat professor de sistemes informàtics de grans ordinadors (llenguatge de programació i sistemes operatius) i professor d’educació financera.

Vocal de la Fundació. Col·laborador al patronat de la Fundació Viver de Bell-lloc des de l’any 2017.

Ricard Aceves i Torrents – Convidat

Nascut a Vic l’any 1970. Format en ciències econòmiques, va cursar el Programa de Direcció General a l’IESE i ha estat vinculat al món de la discapacitat des del 1997. Ocupa els càrrecs de direcció general de la Fundació Sant Tomàs, Director General de la Fundació Tac Osona, Conseller Delegat d’Ecogrup Ecològica, Conseller de VicVerd, SL, president de l’Associació Sinergrup, Conseller de Recollida i Reciclatge, Patró de La Fageda,  Patró de la Fundació Tallers de Catalunya i Patró de la Fundació l’Esguard.

Col·laborador al patronat de la Fundació Viver de Bell-lloc des de l’any 2019.

Joan Mora Alsina – Convidat

Joan Mora Alsina, va néixer el 16 de gener de 1958 a Vallgorguina, estic casat amb la Margarida Paituvi Gaspart i som pares de tres fills, en Marc, la Claudia i l’Albert.

Va cursar estudis de formació professional branca delineant de construcció a l’escola Miquel Biada de Mataró. Durant 7 anys va treballar a l’Empresa Proyectos y Obras Llobregat sa. fent treballs administratius i certificacions d’obra. Va treballar al món de les assegurances a la companyia Nòrdica Seguros sa. (actualment DKV Assegurances)  a la sucursal de Mataró, fent treballs administratius. Aproximadament a l’any 1990 vaig començar a fer treballs d’ inspector, recuperació de  pòlisses i peritatges de sinistres de la Llar.

A l’any 2007, després de 8 anys com a regidor a l’oposició, es va presentar com a cap de llista a l’alcaldia de Vallgorguina, essent reelegit els anys 2011, 2015 i 2019 en que va decidir que seria el seu últim mandat i que no es presentaria a la reelecció. En l’actualitat està jubilat però segueix fent treballs de manteniment de cartera de clients de DKV.

Enric Olivé i Manté – Convidat

Nascut a Cardedeu a l’any 1965. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona a l’any 1990, i Màster en Dret Tributari per INESE (1999). Assessor Jurídic del Banc de Sabadell de l’any 1991 al 2006, sent Secretari del Consell d’Administració de Sabadell Banca Privada de l’any 2002 al 2006. A l’any 2006 constitueix el ganivet d’advocats SEGARRA I OLIVÉ, Advocats Associats del que és soci director fins a l’actualitat. Ha estat alcalde de Cardedeu en el període 2015-2023. És una persona amant de l’esport en general, i en particular de la muntanya, tant en bicicleta com a peu.

 

 

Els nostres col·laboradors: