Celebrem el Dia de les Famílies, un puntal per a les nostres usuàries

Coneixem bé el paper fonamental que juguen les famílies i és per això avui, en el Dia de les Famílies, en dediquem aquest article testimonial.

Des de la mirada professional de les persones que acompanyem a les familiars de les nostres usuàries i treballadores i des de la mirada en 1ª persona de la família que viu l’experiència i acompanya a familiars amb alguna disCapacitat.

Professionals

“Avui, en el Dia de las Famílies, tenim una oportunitat meravellosa per reflexionar sobre el paper que juguen les famílies dins la Fundació Viver de Bell-lloc.

En primer lloc, vull donar les gràcies a totes les famílies que participen amb nosaltres, i ens donen un suport incondicional a l’hora d’acompanyar a les persones que atenem. La seva paciència, dedicació i fortalesa són realment inspiradores i dignes de reconeixement.

Com a dinamitzadora del grup de famílies de Viver de Bell-lloc he tingut el privilegi de veure com, a través del suport conjunt, compartint experiències i transmetent coneixements, ens fem més forts.

Junts aconseguim construir una comunitat més inclusiva i donar veu a les persones a las què històricament se les ha silenciat.

La família és un dels pilars fonamentals en la vida de les nostres persones i, per això, són els nostres majors aliats a l’hora de desenvolupar la nostra tasca. Cada petita victòria, cada habilitat adquirida i cada somriure és un testimoni de la gran feina i la dedicació de les famílies.

Per tot això, us convido a celebrar cada petit pas endavant i cada fita aconseguida. Encara queda molt camí per recórrer però gràcies a la resiliència, dedicació, fortalesa i suport incondicional de les famílies seguim fent passos endavant.

En aquest Dia de les Famílies, celebrem la importància d’estar units i recordem que, junts, podem superar qualsevol repte i celebrar cada objectiu aconseguit amb alegria i esperança.

FELIÇ DIA DE LES FAMÍLIES!”

Julieta Aguilera, Responsable del Grup de Famílies, de Viver de Bell-lloc

El testimoni de les famílies


“Fa 21 anys que som pares de dues noies amb disCapacitat intel·lectual. Hem passat per diferents processos, ens hem trobat per camins més o menys pedregosos.
L’obstacle més gran és que la societat només es fixa en allò que no poden o no saben fer i que no accepta la diversitat.
El millor, és tenir recursos mentals per poder-hi fer front. És estar envoltats de persones meravelloses que caminen amb nosaltres, que ens escolten i acompanyen. És no estar sols i saber que les nostres filles reben tot l’amor, perquè són persones”

Núria i Josep, mare i pare de l’Estel i l’Ona.

 

“En primer lugar, hoy siento orgullo de lo que, a pesar de sus dificultades, porque ha conseguido casi todo lo que se ha propuesto.

Al principio se te cae el mundo cuando te dicen que nada va a ser fácil, que todo le va a costar más que a los demás, que es DIFERENTE. Al final te das cuenta que  todos somos diferentes, que no hay nadie igual y cuando pasa la vida y ves. A mi particularmente, me ha enriquecido ella a mi, más que yo a ella, me ha hecho ser más humana, cada día me hace sentir mejor, cuando veo que a pesar de sus miedos sigue adelante y lucha por lo que quiere.

Cada día es ella la que me enseña, vivir  con ella es fácil, que lo difícil lo hacemos nosotros.

Gracias por tenerla  y por lo que me ayuda a seguir.”

Mari Carmen, mare de la Cristina.

 

“El tracte amb les persones mai és fàcil, però malgrat el que pensa molta gent, tenir a casa una persona amb disCapacitats sovint és una nova lliçó de vida.
El camí té les seves dificultats,però si fem una comparança té més alegries que desencisos.

La paciència que cal tenir per entendre que la visió simple que tenen aquestes persones, envers el seu voltant està ple d’innocència, constància, fidelitat absoluta i d’una disciplina genuïna.

Tenir en Nafe entre nosaltres ha estat un regal que ens ha ensenyat que ser diferent és un luxe per qui té la “sort” de gaudir de la seva companyia.
La seva mirada neta i sensible com la d’un infant ens ha fet entendre que sovint nosaltres ens oblidem que hem estat infants i que veiem la vida sense malícia.

Aquestes persones “especials” Fan una feina silenciosa però de grans resultats! És un goig viure entre ells i elles.

No canviaria cap persona pel meu nebot Nafe!

M’agrada compartir les nostres sortides, els nostres jocs, les nostres estones de xerrades m’ensenyen que la nostra realitat té un altre punt de vista, perquè les persones amb disCapacitats desenvolupen altres capacitats que cobreixen sobradament les seves mancances.”

Familiar d’en Nafe

Els nostres col·laboradors: