Viver de Bell-lloc al Diari el 9Nou

El Diari el 9Nou va publicar el passat 6 de febrer un article dedicat a la tasca de la Fundació Viver de Bell-lloc i als seus 40 anys de vida. Consulta’l en aquest enllaç i en aquest altre.

Persones #CapacesDeMOLT de Viver de Bell-lloc expliquen la seva experiència

A través d’entrevistes persones usuàries i a les persones que les acompanyen hem pogut descobrir més detalls de la tasca diària que s’amaguen darrere dels molts serveis de l’entitat.

Per un cantó, hem conegut l’experiència de persones que treballen a la cantina de l’Institut Pla Marcell, de Cardedeu: la Sara B. i en Cristian, que ens fan cinc cèntims de la tasca que desenvolupen als seus llocs de treball.

D’altra banda, hem conegut l’experiència de la Sara G., que viu a la llar residència Viver de Bell-lloc de Cardedeu i que aviat farà un salt més cap a la seva autonomia llogant un pis juntament amb una amiga acollint-se al SAVI, Servei d’Acompanyament a la Viva Independent, tot un repte que segur serà un èxit!

L’equip  directiu de Viver de Bell-lloc resumeixen l’essència de la Fundació

La redacció del 9Nou també ha pogut parlar amb l’equip directiu de la Fundació, els quals han resumit l’essència de la nostra entitat: aportar un ventall extens de suports perquè les persones amb disCapacitat o amb trastorn de la salut mental puguin gaudir d’un projecte de vida propi.

També hem recordat els inicis de la Fundació, les persones que la van fundar amb la inspiradora figura de la Lluïsa Oller al capdavant, perquè, com diu el President de la Fundació, Manel Palou, en aquells temps la disCapacitat no s’entenia com s’entén ara “Al llarg d’aquestes 4 dècades hem avançat bastant, però encara queda molt camí per recórrer. El nostre objectiu és garantir que les persones amb disCapacitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta de la població, i avui dia aquestes condicions encara no es donen”.

Si vols llegir l’article complet, ves a aquest enllaç i a aquest.

Sens dubte, continuarem treballant amb compromís.

Els nostres col·laboradors: