10 d’Octubre 2023: La Salut Mental, un dret humà universal

Ens sumem a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental adherint-nos al manifest “La Salut Mental és un dret humà universal”.

“Un any més, reforcem el nostre compromís amb la promoció i defensa dels drets humans en l’àmbit de la salut mental. Les persones han de tenir accés a una atenció de salut mental de qualitat, sense estigma ni discriminació”, afirma Èlia López, Responsable de l’Àrea Social de l’entitat.

Des de la La Fundació reconeixem la importància de garantir que les persones amb trastorns mentals i les seves famílies tinguin les mateixes oportunitats i drets que qualsevol altra persona a la societat.

Mitjançant l’adhesió a aquest Manifest del Dia Mundial de la Salut Mental, reafirmem la nostra dedicació a treballar en pro de la sensibilització, l’educació i la promoció de la salut mental.

A més, com a membres de la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i Comarca hem presentat un Programa d’Activitats que inclou la destacada II Edició de la Campanya “No t’ho empassis”, que vol trencar barreres i desmuntar estigmes instaurats, així com la tradicional Caminada per la Salut Mental a Granollers del proper 22 d’octubre.

“Està clar que la sensibilització és clau per aconseguir avançar i reflexionar sobre els drets de les persones amb Trastorns de Salut Mental.

A Viver de Bell-lloc treballem en xarxa amb les entitats del territori i, a través de la Taula de Salut Mental i Addiccions de Granollers i comarca, ens sumem en participació i suport a totes aquelles activitats programades.

Volem arribar de manera clara i directa a la societat, perquè la salut mental és cosa de totes”, destaca Laura Dueñas, Responsable de Relacions Externes de Fundació Viver de Bell-lloc.

Carlos Sopeña, Gerent de Fundació Viver de Bell-lloc, destaca que, actualment, “en el Centre Especial de Treball de la Fundació Viver de Bell-lloc (CET), el 25% de les persones treballadores han estat diagnosticades amb trastorns de salut mental severs.

Aquest percentatge s’incrementa fins a un 40% quan parlem de persones que participen en diferents programes de Formació de l’entitat. A més, el Servei d’Inserció i Orientació Laboral (SIOL) també dóna suport a persones que han estat diagnosticades amb trastorns de salut mental sever i que estan en recerca de feina activa, aquest col·lectiu suposa, actualment, un 34.41% de les persones usuàries.

En el Servei d’Atenció a la Vida Independent (SAVI), en els darrers anys també s’ha incrementat i el 20% de les persones beneficiàries del suport tenen diagnosticat un Trastorn de Salut Mental Sever.”

Des de la Fundació defensem que anar junts amb altres entitats ens ajuda a arribar més lluny i, en aquest cas, sumar per garantir que la salut mental sigui veritablement un dret humà universal. 

Els nostres col·laboradors: