1ra Ed.Fest-IN, Festa Popular d’Hivern de Cardedeu

Celebrem el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat amb esdeveniments participatius

Exactament, i no podia ser d’una altra manera: aquest any, l’Ajuntament de Cardedeu i les entitats que treballem amb i per a la inclusió de persones amb disCapacitat i/o trastorn de la salut mental hem unit esforços, un cop més, per reivindicar el paper crucial de la Participació en la inclusió dels col·lectius en risc.

La Setmana Inclusiva a Cardedeu amb activitats per a totes

Viver de Bell-lloc, Hi Som, TEA Vallès Oriental, AdisCar i Artescena Social vam organitzar tota mena de propostes de visibilització i sensibilització que incloïen: teatre, cinema inclusiu, conta-contes, passejada inclusiva, tallers, lectura de manifest i el colofó: la 1ra Ed.de la FestIN, la Festa Popular d’Hivern de Cardedeu. Repassa en aquest vídeo els detalls de la setmana.

Lectura del Manifest de Viver de Bell-lloc

L’acció triada per la nostra entitat es va convertir en un moment de totes i de presentació d’un projecte que ens il·lusiona i pel qual hem treballat durant molts mesos.

Després que un grup d’usuàries llegís el manifest pel Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat, reivindicant espais i iniciatives on totes hi puguem participar i aportar la nostra mirada diversa, un moment emotiu i compartit amb la presència de les persones que en formem part, vam omplir amb vegetació escollida per l’ocasió els racons de La Fàbrica, el Bar de la Tèxtil.

La Fàbrica és la nova proposta de restauració del poble, un espai gestionat per la Fundació i que oferirà oportunitats laborals a persones de l’entitat, i que significa una nova solució d’inserció dins aquest sector professional tan engrescador.

Una gran festa participativa

I ara si, arribava el moment més desitjat, la 1a Edició del Fest-IN, la Festa Popular d’Hivern de Cardedeu.

Un esdeveniment que només va ser possible gràcies a la participació activa d’una vintena d’entitats de Cardedeu que van aportar les seves idees, il·lusió, compromís i temps convertir la zona del Parc del Pompeu Fabra de Cardedeu en un espai on totes vam tenir lloc i cabuda: activitats esportives (tenis taula, bàsquet inclusiu, voleibol), tallers familiars (amb la participació de les AFAs de Cardedeu), cultura popular (portada de figures, jocs de taula, circuits, cantades, batucada, country, etc.

Moltes gràcies a les següents entitats per la vostra implicació: AEPompeu Fabra, Club Tennis Taula Cardedeu, Colla Gegantera, Colla de Diables, El Cardot, As D’Arts, Batukarda, Coral Encant, Batec Cardedeu, Xafa’l Country, Banc del Temps, Club de Handbol, Cardedeu Vital, la comissió d’AFAs de Cardedeu, Protecció Civil i Gitanes de Cardedeu.

En aquest vídeo hi pots veure un resum de tota la jornada:

Els nostres col·laboradors: