40 anys de Viver de Bell-lloc en l’àmbit social i en l’àmbit productiu

La Fundació la conformem un equip de persones de diverses àrees que treballem de manera conjunta i coordinada. Ens agrada reafirmar que al centre, sempre hi van les persones. I això significa que hem de poder ser capaces d’oferir els suports necessaris que ajudin a acomplir projectes de vida de persones #CapacesDeMOLT.

Per entendre una mica més la dimensió d’aquesta tasca,  entrevistem a 2 representants de l’entitat que sumen dues visions que es complementen i integren la missió de Viver de Bell-lloc. D’una banda, l’ Èlia López, Responsable de l’Àrea Social i, de l’altra, en Sergi Pujol, Director de l’Àrea Empresarial (Centre Especial de Treball, CET)

 

L’Èlia López encapçala l’equip que gestiona els serveis d’àmbit social i d’acompanyament en la realització personal de les persones. Parlem d’habitatge, parlem de lleure, parlem d’acompanyament a la recerca d’una feina, parlem de la gestio quotidiana.

Èlia, digue’ns, què hem aconseguit en aquests 40 Anys de Viver de Bell-lloc?
Estem celebrant 40 anys de trajectòria, en els que hem anat creixent i madurant com a entitat, 40 anys plens d’experiències, projectes i aprenentatges, que ens han dut a acompanyar i donar suport a moltes persones d’una forma cada vegada més completa, des de diferents àmbits: treball, formació, oci, habitatge, etc.

Què vol dir exactament “Acompanyar Projectes de Vida”?
Vol dir ser-hi, conèixer molt bé a les persones que acompanyem, estant atentes a les necessitats de suport que puguin tenir en funció del moment de la seva vida, escoltar i acompanyar-les donant resposta als seus interessos i a les seves expectatives, gaudint d’un projecte de vida ple i satisfactori.

Què li demanes al futur per Viver de Bell-lloc?
M’agradaria un futur ple d’oportunitats per a totes les persones amb disCapacitat i risc d’exclusió social, continuar acompanyant-les en les seves vides, aconseguint que aquestes oportunitats en els diferents àmbits de la vida es generin d’una forma cada vegada més natural i inclusiva a la comunitat.

Cap de producció i cap de l'àrea social de Viver de Bell lloc
Sergi Pujol, Director del CET Èlia López, Responsable de l’Àrea social

En Sergi Pujol, lidera el Centre Especial de Treball, lloc on s’ofereixen les oportunitats laborals de persones #CapacesDeMOLT i on també es gesten les sinèrgies que impulsen el seu creixement empresarial.

Sergi, què vol dir disCapacitat quan parlem de feina productiva?
Jo no conec cap lloc de treball on les persones treballadores se les contracti per allò que no saben fer, allò que tenen més dificultats en executar, i a voltes parlar de disCapacitat sembla indicar que les persones que venen a treballar amb nosaltres estan “seleccionades” per aquesta disCapacitat. Per tant, nosaltres el que fem és posar a treballar les persones, com qualsevol altra empresa, en el lloc de treball on pugui expressar al màxim les seves capacitats, creure-se-les i ajudar-los a treballar les seves limitacions, pors i mancances.

Explica’ns què vol dir CET, quines són les Capacitats dels treballadors del Centre Especial de Treball de Viver de Bell-lloc (Hèlix)?
Hèlix és una empresa de serveis amb més de 150 treballadores . Tenim unes línies de treball molt marcades com són el departament de serveis i obres en jardineria, el servei de manipulats industrials en les empreses i /no per les empreses, el nostre galliner amb els ous eco, i el servei a empreses, que ofereix a les empreses o entitats, coses tan variades com càterings, logística per muntar fires, entrega a les bústies o neteja. Ser una empresa de serveis ens dona molt de marge per trobar aquella activitat empresarial que s’adapti a les capacitats de les nostres treballadores i ens ajuda a ser molt competents i diversos en el mercat actual.

Sergi, què li demanes al futur per viver de Bell-lloc?
Continuar treballant per fer créixer les capacitats de les persones amb discapacitat psíquica i trastorn mental. Que ens ajudi a integrar en la societat aquest col·lectiu per tal que no calgui que existeixin les empreses CET, perquè totes les empreses estiguin preparades per poder valorar de les seves treballadores les seves capacitats i no aïllar-les per les seves discapacitats. I en això no parlem només del nostre col·lectiu sinó de qualsevol de les persones que formem la societat.

 

Els nostres col·laboradors: