Canet Jove confia a Viver de Bell-lloc la coordinació formativa del Programa Brigada Jove

Nova Edició del Programa Brigada Jove de l’Ajuntament de Canet de Mar gestionat per Canet Jove i amb la participació de Fundació Viver de Bell-lloc

Ajuntament de Canet de Mar

A finals d’abril, Canet de Mar va donar el tret de sortida a una nova edició del Programa Brigada Jove de Jardineria. Aquest projecte, gestionat per Canet Jove i amb la participació de Fundació Viver de Bell-lloc, té com a objectiu activar i motivar els i les joves contractats/des per la formació i la recerca de feina i a més a més millorar l’entorn del municipi.

Des de Viver de Bell-lloc agraïm la confiança en la nostra Fundació per coordinar tota la part formativa i de gestió d’aquesta iniciativa.

“Aquest projecte és una gran oportunitat perquè els joves de Canet de Mar puguin iniciar-se en el món laboral, fent us tastet en l’ofici de la jardineria, on no només rebran coneixements tècnic professionals sinó que també aprendran a tenir uns bons hàbits de treball ”. Marta Marimon, Responsable del Servei de Formació de Viver de Bell-lloc.

 “És molt gratificant acompanyar al jovent en la seva entrada al món laboral, ensenyar i engrescar-los a aprendre l’ofici.”  Israel Jané, Oficial de Jardineria i Formador de Fundació Viver de Bell-lloc.

El Programa Brigada Jove ofereix oportunitats a joves d’entre 16 i 29 anys, empadronats a Canet de Mar, i que en el moment de la selecció no estaven realitzant cap mena de formació o tasca professional. La motivació ha estat un aspecte clau per a la selecció de l’alumnat beneficiari del programa ja que el projecte vol fomentar l’actitud proactiva i el compromís amb la formació i el desenvolupament personal.

La formació s’ha desplegat en dos torns, cada un dels quals compta amb la participació de 5 joves de Canet de Mar. L’alumnat és contractat/da a mitja jornada per realitzar diverses tasques de jardineria. A més de les activitats pràctiques, el projecte inclou un espai de treball individual i sessions de Formació i Orientació Laboral.

Canet Jove treballa per fomentar la participació juvenil i facilitar el seu desenvolupament personal i professional. Aquest projecte de Brigada Jove de Jardineria és un exemple de com la col·laboració entre entitats pot generar un impacte positiu a la comunitat. És una oportunitat per generar noves habilitats i conèixer el món laboral.

Des de Fundació Viver de Bell-lloc treballem per promoure creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb disCapacitat intel·lectual o un trastorn de salut mental sever.

Col·laborar i participar en aquest programa ens permet oferir suports per a que l’alumnat tingui accés a oportunitats formatives i poguem dur a terme el suport i acompanyament necessari per una preparació per el món laboral.

Els nostres col·laboradors: