Desenvolupar la RSC, un propòsit d’any nou per les empreses

Arribem al darrer mes de l´any, un any estrany i que ens ha fet créixer davant situacions no previstes ni pel més previsor. Mirem els nostres plans, objectius i estratègies per al 2020 i alguns/es estan tatxats o si més no, omesos.

Malauradament, la RSC, acostuma a estar al final de la llista, juntament amb aquells altres objectius més ambiciosos, com un cim d’excel·lència que no sempre assolim.

És hora d´analitzar, refer, i incorporar tot allò après aquest any. Ser crítics però també saber felicitar-nos per haver superat situacions difícils. En el meu cas particular, he constatat que la RSC no és un complement sinó una estratègia més. No ha de ser un punt en la nostra llista, sinó formar part de la nostra estructura des de l’essència.

Gràcies a nous contactes, empreses, entitats, i les persones que hi ha darrera comprovo una vegada més que els nous camins estan destinats per als innovadors i valents/es que saben que el creixement sorgeix des de dins, des de la nostra ètica, els nostres valors, i què això es denota en cada empremta que fem; ja sigui com a clients, com a proveïdors, com a socis, i com a companys.

Entendre que, des de l’elecció d’un aliment de proximitat, un regal en una botiga del nostre barri, fins a escollir un nou proveïdor per la nostra empresa; en cada elecció estem definint la nostra ruta i la nostra coherència.

Si no sabem per on començar, podem definir àrees de treball com ara: medi ambient, treball, mercat i societat. Alguns exemples de pràctiques de RSC en aquestes àrees serien: anàlisi del cicle de vida i un sistema de gestió ambiental; criteris ètics per a la igualtat d’oportunitats; contractació i compres socialment responsables i participació en accions socials des del voluntariat corporatiu o altres.

Desitjo un nou any de nous reptes, objectius, i noves decisions, i molta força en cada pas!

Montse Vallverdú – Responsable de l’àrea comercial

Vols assessorament en RSC? Escriu-nos a comercial@vivelloc.cat o a través del formulari!

Els nostres col·laboradors: