“M’agrada treballar i ho prefereixo abans que estar a casa”

Són moltes les persones que dia a dia han anat fent de Viver de Bell-lloc el què és avui. En Xavi Moriana ha passat per molts espais del Centre Especial de Treball i en aquesta entrevista explica què significa per a ell treballar i com s’ha anat adaptant a diferents tasques.

Quants anys fa que estàs a Viver de Bell-lloc?

Fa 10 anys! Vaig fer un curs de formació de jardineria i en acabar-lo vaig començar a treballar. He estat set o vuit anys fent jardineria a La Garriga i després m’he anat movent. He estat al viver d’heures, a l’empresa ITW fent inspecció de peces per a vehicles i actualment a la nau de manipulats.

He fet moltes tasques diferents i les aprenc ràpid. Puc fer gairebé qualsevol feina i gaudeixo amb totes. Ara mateix estic fent encolats. Ens porten unes làmines de cartró que s’han de doblegar i encolar. És una feina que m’agrada, la de manipulats.

Després de tants anys, què em pots dir de Viver de Bell-lloc?

Estic molt content de treballar al Viver. L’ambient, la gent, la diversitat de tasques que puc fer…Jo vull estar aquí bastants més anys.

Has anat canviant de tasques i has hagut d’acostumar-te a aprendre ràpid. Com és el primer dia en una feina nova?

Al principi estàs una mica espantat, lloc nou, tasques noves… Però la veritat és que m’adapto de seguida.

A més, comptes amb la Unitat de Suport a l’Activitat Professional.

Amb la Imma quedem cada dues setmanes per parlar una estona. Abans ho fèiem a la Llar-Residència i ara ho estem fent per telèfon. Em va molt bé parlar amb ella. Li explico com estic, com em va a la feina i en general.

Què significa per a tu tenir una feina?

Poder anar a treballar significa poder tenir una rutina diària. A mi m’agrada treballar i ho prefereixo abans que estar a casa sense fer res. Estar a casa és angoixant.

Què li diries a una empresa que s’estigui plantejant contractar serveis a un Centre Especial de Treball o contractar persones amb discapacitat a la seva empresa?

Jo els animaria clarament a que ho provin. M’encantaria que ens portessin més feines noves.

 

Coneix els serveis per a empreses i administracions clicant aquí

Els nostres col·laboradors: