Alfons Subirana, gerent de Làctics del Montseny i Petit Plaer: “La millor forma de convèncer és la pròpia experiència”

Fa sis anys que les empreses Làctics del Montseny i Petit Plaer compten amb Viver de Bell-lloc per a l’envasat dels ous per a cadenes de gran distribució. S’han generat tres llocs de feina per a persones amb disCAPACITAT. Alfons Subirana n’és el gerent i la persona que va decidir fer el pas a la contractació amb valor social.

 

Per què va decidir encarregar la tasca de l’envasat a una entitat d’inclusió sociolaboral i com va conèixer Viver de Bell-lloc?

Us vaig conèixer a través de la persona responsable de la nostra instal·lació i la proximitat i el bon feeling amb el gerent de l’entitat, Carlos Sopeña, em va convèncer per provar-ho.

Tenia alguna concepció prèvia sobre el col·lectiu de persones amb disCAPACITAT i/o trastorn de la salut mental que li hagi canviat arrel d’aquesta experiència?

Que podia no ser fàcil que tot sortís bé i es complissin els terminis de lliurament. Tot i que el treball és molt manual, la seva gestió és complicada ja que estem parlant de comandes setmanals, que varien el volum, en funció de la demanda.

L’equip ha complert les seves expectatives?

Les ha complert àmpliament. En la primera setmana de l’actual situació de pandèmia, les comandes es van triplicar i jo estava segur de que no podríem servir. Em vaig equivocar.

Com ha evolucionat la relació amb Viver de Bell-lloc? Com van començar i quin volum de feina estan fent actualment?

Vam començar amb un volum de 200 caixes setmanals i, actualment, estem en més de 600 caixes.

Com valora la metodologia de treball de Viver de Bell-lloc ( la presència d’un oficial, les visites dels responsables…)?

La valoració és excel·lent. El dia a dia no l’he viscut, però sí l’absència de problemes i el compliment de la feina.

Preveuen més projectes en el futur?

Hem iniciat fa poc l’envasat dels nostres ous ecològics, a més dels camperos, i en funció de l’evolució de mercat, tenim clar que qualsevol nou projecte serà considerat.

Què li diria a un empresari/a que s’estigui plantejant fer el pas a la contractació de persones amb disCAPACITAT i/o trastorns de la salut mental?

Senzillament, que facin la prova.  La millor forma de convèncer és la pròpia experiència.

Els nostres col·laboradors: