Finalitza la 4a edició del Programa d’Inserció de Viver de Bell-lloc amb un 61% de contractació

La Fundació Viver de Bell-lloc finalitza la 4a edició del programa SIOAS d’orientació i suport a la inserció laboral amb resultats molt positius.

Ha estat la primera edició que ha acollit a persones amb disCapacitat física i/o sensorial superior al 65%. També per primera vegada el programa ha comptat amb dues línies d’actuació, a Cardedeu i la Garriga, el què ha permès doblar el nombre de participants.

En total s’han atès 47 persones de 18 municipis, principalment de Cardedeu, Granollers, La Garriga, La Roca, Mollet i Montornès.

“Ha estat un any ple de reptes, en què el programa s’ha hagut d’adaptar al format digital, però tot i així, els resultats obtinguts són molt esperançadors”, explica el coordinador del programa, Lucas González de Aledo.

Del total de participants, 25 persones han accedit al món laboral (un 61%). D’aquestes, el 25% han trobat feina al mercat ordinari amb un contracte superior als 3 mesos, el 25% amb un contracte inferior als 3 mesos i el 12% han accedit a centres especials de treball. 8 persones han apostat per continuar formant-se.

Els principals sectors en els quals s’han realitzat les insercions laborals han estat al sector serveis, al sector de la jardineria i al sector de l’administració.

S’inicia la 5a edició amb 30 participants

L’entitat engega ara la 5a edició amb l’objectiu d’oferir una formació d’acord amb el potencial de cada participant i adaptada a les necessitats del mercat laboral, així com un acompanyament un cop la persona troba una feina, per tal d’oferir els suports necessaris per garantir que la manté.

Durant l’estiu s’oferirà un servei d’orientació i al setembre el programa s’iniciarà amb una formació teòrica-pràctica sobre el mercat de treball, competències transversals, eines de recerca de feina i autoocupació entre d’altres. Viver de Bell-lloc col·labora amb l’alumnat del Grau Superior en Integració Social de l’Institut Pla Marcell de Cardedeu per dur a terme algunes de les sessions.

El programa ofereix una segona part d’especialització de peó de magatzem i auxiliar de serveis industrials. També s’ofereixen pràctiques en empreses i es duu a terme un acompanyament personalitzat.

Per accedir al programa, que és gratuït, cal ser major d’edat, disposar del certificat de discapacitat i estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació. Per a més informació cal posar-se en contacte a través del correu electrònic servei.insercio@vivelloc.cat

Els nostres col·laboradors: