Jornada Festiva al Parc Natural del Montseny

Una festa amb activitats per a tothom amb motiu de la Celebració del Dia Internacional de les persones amb disCapacitat.

El proper diumenge 19 de Novembre tindrà lloc una gran festa i celebració en els entorns de l’antic càmping Fontmartina, a Fogars del Montclús, al Parc Natural del Montseny.

Per segon any, la Xarxa de Parcs Naturals i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) commemoren el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat.

Serà un matí amb activitats de natura i lleure, tallers de manualitats, un passeig adaptat entre alzines i castanyers, una ruta teatralitzada inclusiva i un espectacle d’animació com a cloenda.

Activitats adaptades per a tothom

La jornada està oberta a tothom.

Es posarà a disposició de les persones assistents que ho requereixin diferents recursos de suport a l’accessibilitat com intèrprets de llengua de signes catalana (LSC), Braille i audiodescripció per a persones cegues, cadires Jölette per a persones amb mobilitat reduïda i un equip d’atenció i suport per atendre personalment les necessitats que es presentin, entre d’altres.

 

Enguany, la Fundació Viver de Bell-lloc, entitat que impulsa el desenvolupament social i laboral de persones amb disCapacitat intel·lectual, s’ha sumat a aquesta organització. Viver de Bell-lloc dinamitzarà un taller de plantació d’Heures i oferirà un petit servei de càtering pels assistents.

Aquesta jornada ha estat resultat de la suma de capacitats i voluntats de la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona conjuntament amb diferents entitats que treballem per a la inclusió social i accessibilitat de totes les persones al medi natural i que s’han sumat a la Xarxa de Parcs Naturals i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per fer possible aquest dia, que estarà coordinada per Aprèn, Serveis Ambientals.

Des de la Xarxa de Parcs Naturals i des de Viver de Bell-lloc, animem a totes les persones a assistir-hi i gaudir d’un diumenge únic i sense barreres. Una societat inclusiva s’ha de celebrar i reivindicar.

Els nostres col·laboradors: