Jornada Festiva al Parc Natural del Montseny

Una festa amb activitats per a tothom amb motiu de la Celebració del Dia Internacional de les persones amb disCapacitat.

El passat diumenge 19 de Novembre va tenir lloc una gran festa i celebració en els entorns de l’antic càmping Fontmartina, a Fogars del Montclús, al Parc Natural del Montseny.

Per segon any, la Xarxa de Parcs Naturals i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) commemoràvem el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat.

Va ser un matí amb activitats de natura i lleure, tallers de manualitats, un passeig adaptat entre alzines i castanyers, una ruta teatralitzada inclusiva i un espectacle d’animació com a cloenda.

Activitats adaptades per a tothom

La jornada va ser oberta a tothom i es va posar a disposició de les persones assistents que ho requerien diferents recursos de suport a l’accessibilitat com intèrprets de llengua de signes catalana (LSC), Braille i audiodescripció per a persones cegues, cadires Jölette per a persones amb mobilitat reduïda i un equip d’atenció i suport per atendre personalment les necessitats que es van presentar, entre d’altres.

En aquest vídeo, de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona en podem veure un resum:

Enguany, la Fundació Viver de Bell-lloc, entitat que impulsa el desenvolupament social i laboral de persones amb disCapacitat intel·lectual, s’ha sumat a aquesta organització. Viver de Bell-lloc va dinamitzar un taller de plantació d’Heures i va oferir un petit servei de càtering pels assistents.

Aquesta jornada ha estat resultat de la suma de capacitats i voluntats de la Diputació de Barcelona i la Diputació de Girona conjuntament amb diferents entitats que treballem per a la inclusió social i accessibilitat de totes les persones al medi natural i que s’han sumat a la Xarxa de Parcs Naturals i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) per fer possible aquest dia, coordinat per Aprèn, Serveis Ambientals.

Des de la Xarxa de Parcs Naturals i des de Viver de Bell-lloc, agraïm a totes les persones assistents a un diumenge únic i sense barreres. Una societat inclusiva s’ha de celebrar i reivindicar!

Els nostres col·laboradors: