“M’emociona saber que aportem un gra de sorra per a millorar el futur d’aquestes persones”

Vivace Logística S.A. és una empresa vallesana dedicada des de 2001 al sector de la logística i especialitzada en  emmagatzematze, servei de picking ( preparació de comandes) i la distribució. Des de fa uns mesos, compten amb els serveis de Helix de Fundació Viver de Bell-lloc a les seves instal·lacions. Joan Carles Casado és el responsable de QA, una de les persones que ha confiat en aquest projecte:

Per què vau decidir contractar serveis a un Centre Especial de Treball i com vau conèixer Viver de Bell-lloc?

Feia molt de temps que teniem pensat desenvolupar els temes socials de la nostra organització, apostant en ferm pels centres d’inserció laboral.  Va haver-hi un moment que ens preocupava la imatge corporativa del recinte exterior  de l’empresa i vam localitzar a través de la xarxa l´experiencia de Viver de Bell-lloc en el sector de la jardineria.

Quins serveis fa l’equip de Viver de Bell-lloc per la vostra empresa?

Actualment tenim un equip de tres persones que durant l´any fan una o dues intervencions mensuals, en funció de la temporada, per acondicionar tots el espais verds del recinte perimetral de les tres naus de La Roca del Vallès. També donen suport puntual en tasques de manipulats.

Teníeu alguna por o dubtes a l’inici?

No. Ho teníem clar, i després de mantenir les primeres reunions amb Sergi Pujol, Montse Vallverdú i, posteriorment, Joan Rafecas, vam veure més clar encara que darrere hi havia un equip de professionals molt identificats amb aquest projecte social.

L’equip ha complert les seves expectatives? Què destacaria d’aquesta experiència?

Portem uns quatre mesos amb aquest projecte, i les expectatives són molt favorables. Destaco la disciplina, rigor i compromís que s´observa en l´equip que ens han assignat. El Luis, en  Siraj, i en Soufiane, amb poc temps ja formen part de la família Vivace.

Teníeu alguna concepció prèvia sobre el col·lectiu de persones amb disCAPACITAT i/o trastorn de la salut mental que hagi canviat arrel d’aquesta experiència?

Ja fa a uns quatre o cinc anys que a la plantilla comptem amb un operari d´aquest col.lectiu. I és justament aquest motiu el què ens va fer donar el pas endavant amb la idea d´externalitzar serveis a Centres Especials de Treball.

Preveieu més projectes en el futur?

Sí, Vivace Logística està en una fase de creixement important, i no descartem ampliar els serveis amb Viver de Bell-lloc, justament, pel gran ventall de serveis que pot oferir, i la confiança que ens dona la gent que hi ha al darrere.

Què li diria a un empresari/a que s’estigui plantejant apostar per fer el pas a la contractació de serveis duts a terme per persones amb disCAPACITAT i/o trastorns de la salut mental?

Que aposti, sens dubte. A mi, personalment,  m’emociona i molt veure´ls treballar i bé, i em fa sentir encara millor saber que el petit gra de sorra que nosaltres hi aportem, implica un millor futur per aquestes persones.

Els nostres col·laboradors: