“Per a mi és un privilegi treballar amb les persones de Viver de Bell-lloc”

En Jordi Martí és l’actual propietari de Granges del Montseny, una empresa familiar creada l’any 1958, amb més de 50 anys de trajectòria que ja fa molts anys que confia en l’equip humà de Viver de Bell-lloc. La seva activitat és la producció, venta i distribució d’ous per a supermercats i botigues.

Com vau conèixer Viver de Bell-lloc?

Quan Viver va començar a implantar el seu projecte d’agricultura i producció d’ous ecològics, nosaltres com a grangers de la zona vam fer alguna trobada per compartir coneixements i inquietuds.

A Granges del Montseny envasàvem ous per a diferents empreses i cadenes de supermercats, i al cap d’un temps es va decidir que aquesta tasca la passés a fer un grup de persones de Viver de Bell-lloc, que es van incorporar a treballar a les instal·lacions de l’empresa.

Què fa actualment Viver de Bell-lloc per la teva empresa?

Actualment el procediment d’envasat es fa des de les pròpies instal·lacions de Viver de Bell-lloc. Allà reben el gènere que han d’envasar per preparar les comandes. Tenim 250 clients que es serveixen dos cops per setmana, la tasca va més enllà d’envasar, han d’ajustar-se a les comandes i tenir en ment les característiques de cada client, perquè tenim quatre envasos diferents.

Hi havia dubtes o pors al principi?

La veritat és que en tot moment vam estar molt guiats per en Jordi Valls i en Carlos Sopeña. El més traumàtic era que es tractava d’una empresa molt familiar on de cop entrava un grup de persones, independentment de la discapacitat. Per tant, hi va haver un temps d’adaptació.

D’entrada hi ha una certa dificultat per agafar el ritme, però un cop après, la constància és absoluta. Poden fer una feina igual que una altra persona, i amb un resultat inclús millor pel que fa a ambient de treball.

Tenir sempre una persona de referencia és el que més confiança ens dona del treball amb Viver de Bell-lloc.

Què destacaries doncs, de treballar amb Viver de Bell-lloc?

Això funciona per l’empeny de totes les persones que es creuen el projecte. El nivell d’implicació no té res a veure amb el que veig amb altres empreses convencionals amb les què treballo.  També es nota la organització, si no hi fos, els equips no funcionarien.

Tothom té les seves dificultats, però per a mi és un privilegi treballar amb les persones de Viver de Bell-lloc. No hi veus mai dobles intencions, l’ambient és increïble.

Amb el temps hem generat una gran relació, amb un quid pro quo que sobrepassa allò purament empresarial. Jo faria el que fos pel Viver perquè m’han donat molt.

Què li diries a un empresari o empresària que es plantegi la contractació de serveis realitzats per persones amb disCapacitat o trastorn de la salut mental.

Que hi ha centres especials de treball perfectament qualificats per fer moltes tasques, i en el cas de Viver de Bell-lloc, l’entitat sempre valorarà si pot o no realitzar una tasca abans d’acceptar-la, i això et dona molta garantia.

Els rendiments de les feines són espectaculars. Cal focalitzar cada persona allà on pot treure el màxim del seu potencial.

Per què contractar Viver de Bell-lloc?

A tothom li agrada posar-se el segell de la inclusió però no tothom ho tracta amb la mateixa finalitat. En el nostre cas, treballem amb Viver de Bell-lloc perquè els considerem especialistes en les tasques d’envasat que realitzen, i a això se li suma que és una empresa que generen oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió.

Els nostres col·laboradors: