Pla de Benestar: sessions de fisioteràpia amb FisioLab Pro

Recentment, hem engegat un Pla de Benestar integral adreçat a persones treballadores de la Fundació i d’Hèlix. La intenció del pla és adquirir habilitats que enriqueixin la nostra dimensió corporal, emocional i psicològica, i així poder treballar en major plenitud i focalitzant en les nostres fortaleses.

Un dels programes engegats és el que ens ha ofert el centre de fisioteràpia Fisiolab, de Cardedeu. Aquest programa es va orientar principalment a aquells professionals que en la seva tasca diària han d’afrontar una exigència física important, com és el cas per exemple, dels grups de treball de jardineria.

El programa es va iniciar amb una formació sobre salut laboral i autopercepció del propi cos. En aquesta sessió teòrica, vam poder concretar aquells actes quotidians que es poden donar a la feina i que poden suposar riscos per a la salut física si no els realitzem de manera saludable: aixecament de pesos, transport manual de càrregues, empenta i tracció de càrregues, etc. Un cop determinats aquests elements, es van exposar exemples de bones pràctiques per aplicar al dia a dia.

Un cop clara la part teòrica, es va oferir la possibilitat de realitzar sessions gratuïtes pràctiques de fisioteràpia a alguns de les usuaris que així ho van voler.

Algunes de les persones que hi van participar ens ha explicat el balanç del seu pas per aquest programa. És el cas de la Cristina Garcia, oficial de jardineria que va decidir participar “per què tinc una malaltia professional epicondilitis que em fa mal i em dona problemes a la feina, i tot el que sigui per millorar i prevenir aquest problema meu, doncs ho faré.” La Cristina agraeix que la Fundació hagi tingut en compte les necessitats dels oficials en matèria de benestar físic i afegeix “m’ha agradat el desenvolupament en sí de l’activitat, la presentació i les sessions de fisioteràpia”.  I a més a més, confirma que aquesta activitat “m’ha ajudat a seguir i a millorar en la prevenció que he de fer cada dia”

Desitgem que aquestes sessions hagin sigut molt significatives per a totes les participants, perquè si ens cuidem, cuidarem molt millor!

Els nostres col·laboradors: