Pla de Benestar: sessions de mindfulness amb Espai Teos

Com us hem explicat en aquest article, dins el Pla Estratègic previst per l’entitat hi incloïm el Pla de Benestar Integral adreçat a persones treballadores de la Fundació i d’Hèlix. L’objectiu és adquirir habilitats que enriqueixin la nostra dimensió corporal, emocional i psicològica, i així poder treballar en major plenitud i focalitzant en les nostres fortaleses. Així, cuidant-nos, aconseguirem cuidar de manera plena i saludable.

A banda de les sessions de fisioteràpia, es va desplegar un pla de 8 sessions per treballar seguint la metodologia del mindfulness o consciència plena. Tere Sitjes, psicòloga especialitzada en aquesta disciplina, ens ha acompanyat en aquest procés i en el qual hem usat el llibre Con Rumbo Propio (Andrés Martín Asuero), per a complementar els aprenentatges. La Tanit Rejat, participant del programa, ens explica perquè va decidir entrar-hi “Em va semblar  molt bona iniciativa, ja havia practicat tècniques de relaxació i meditació i em sembla molt important tenir eines per gestionar l’estrès i el benestar emocional en el nostre dia a dia.”

Les sessions setmanals han combinat una part teòrica amb una part pràctica. D’una banda, hem aclarit conceptes i definicions entorn les emocions. I posteriorment hem treballat la meditació seguint una pauta guiada de relaxacions in situ, i també a casa amb àudios gravats.

La Tere ha conseguit crear un clima de confiança i d’intimitat en el qual, a part de generar espais de reflexió entorn les emocions, també hi ha tingut cabuda poder compartir emocions i sensacions més personals, moments que tots els participants hem valorat molt positivament: “Tenir un espai de cura personal dins l’entorn laboral i poder compartir amb els companys a un nivell al qual normalment no tenim temps, poder-los mirar amb uns altres ulls, des de l’empatia, el respecte i la comprensió.”

A mesura que hem anat avançant, hem adquirit estratègies per assolir de manera autònoma la consciència plena, un estat que ens facilita la gestió de l’estrés o dels moments de dificultat que podem experimentar en el nostre dia a dia. “M’ha ajudat a estar més atenta i present per detectar els moments d’estrès i poder gestionar diferent les situacions, tenir més eines, i alhora, poder també compartir-ho amb els companys i comunicar-nos amb més reconeixement emocional del que ens passa i hem de gestionar en el dia a dia.”

Les últimes sessions d’aquest pla es van dur a terme a l’espai Can Lluís de Viver de Bell-lloc, al bell mig del Montseny i rodejats de natura.

 

Els nostres col·laboradors: