Presentació de la Fundació tutelar l’Esguard

El dia 13 de maig, es va realitzar l’acte “El futur és ara”, amb el tema La protecció de les persones amb discapacitat intel·lectual: Procés de Incapacitació i la Tutela, i la presentació de la Fundació privada Tutelar L’Esguard. L’acta es va realitzar a l’Auditori del Centre Cultural de Cardedeu, i va ser presidit per l’alcaldessa d’aquest municipi, sa. Calamanda Vila i el president de la Fundació sr. Miquel Riera. També van intervenir el sr. Josep Tresserres, gerent de Som Fundació ASPANIAS i membre de la Junta directiva d’APPS, i el sr. Genís Boadella advocat especialitzat en incapacitació i tutela qui va ser l’encarregat de fer la xerrada, que va estar seguida d’un animat debat. L’acta es va finalitzar amb la presentació de la Fundació tutelat, amb la intervenció del sr. Manuel palou, vicepresident, el sr. Carlos Sopeña, vocal, i la sa. Roser Masgrau, responsable de l’Àrea Social.

La Fundació L’Esguard, es va constituir al passat mes de març de 2009, i va iniciar les seves activitats al setembre del mateix any. Els seus promotors han set l’Associació Sant Tomàs de Vic i l’Associació AISD Viver de Bell-lloc de Cardedeu. El seu objectiu és assumir la tutela d’aquelles persones amb discapacitat intel·lectual, de les comarques d’Osona i el Vallès Oriental, procurar per la millora de la qualitat de vida de les persones a qui es representa i/o se’n té assumida la tutela, vetllar per la seva inclusió social, defensar-ne els seus drets i promoure’n la pròpia autonomia, i oferir assessorament a les famílies de les persones amb discapacitat.

Van assistir una setantena de persones, que varen sortir molt satisfetes de la informació facilitada, i de què la nostra comarca compti amb una Fundació tutelar que es pugui fer càrrec de la tutela i protecció de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Els nostres col·laboradors: