Fundació Viver de Bell-lloc formarà en habilitats digitals a persones amb disCapacitat intel·lectual

Fundació Viver de Bell-lloc engegarà el projecte Sumem habilitats’, que pretén introduir i potenciar les habilitats digitals en persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn de la salut mental amb l’objectiu d’avançar en l’autonomia i inclusió d’aquestes persones per tal que puguin dur una vida independent i normalitzada en el seu propi habitatge.

La situació viscuda arran de la pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat que les habilitats digitals són cada vegada més essencials pel desenvolupament de les persones i un factor clau per garantir la seva inclusió. La falta d’aquest coneixement ha provocat que moltes persones no poguessin fer videotrucades ni realitzar cap mena de gestió en línia. L’accés a Internet s’ha convertit en una necessitat essencial i cada vegada ho serà més.

El projecte serà possible gràcies a la convocatòria d’ajut social de l’empresa gestora de projectes d’habitatges OMPLIM, que cada any destina part dels beneficis a polítiques socials en els territoris on actua. L’empresa donarà 5.000€ per a la compra d’equipament tecnològic i la realització del programa formatiu.

Amb la introducció de material tecnològic com ara tauletes digitals, l’equip d’educadors i educadores del Servei d’Acompanyament a la Vida Independent disposarà d’una eina per treballar l’adquisició d’habilitats digitals que permeti a aquestes persones fer tràmits en línia, connectar-se amb altres persones i accedir a coneixement, entre d’altres.

Les persones usuàries dels serveis d’habitatge i altres podran sumar noves habilitats i això significa sumar oportunitats. Viver de Bell-lloc vol incorporar el dret a l’accés a la tecnologia com un dels objectius estratègics de l’entitat.

Els nostres col·laboradors: