Sara González: “En el festival de El 9 Nou vam demostrar que talent en podem tenir tots”

La Sara González treballa a la cantina de l’Institut Pla Marcell, portada per un equip de Viver de Bell-lloc. Al desembre, va ser una de les participants al festival benèfic que el diari El 9 Nou va organitzar per celebrar el seu 30è aniversari. La seva actuació amb la Dàmaris Gelabert va ser la que va tancar l’espectacle. Cantar és una de les seves passions però l’havia portat en secret fins llavors.

 

 

Què vas pensar quan et van proposar participar al festival benèfic de El 9 Nou?

Em va sorprendre molt, no m’ho esperava i em va encantar. Al principi vaig sentir vergonya perquè mai havia cantat amb públic.

A tu et va tocar cantar amb la Dàmaris Gelabert, com va ser compartir l’experiència amb ella?

Va ser genial, ella és súper simpàtica i em va caure molt bé. Ens vam conèixer el dia que ens vam fer les fotografies i vam estar parlant. Abans del concert també vam estar juntes i em va ensenyar tècniques per no posar-me nerviosa.

Parlant de nervis, com vas viure el dia de l’espectacle?

Estava nerviosa des de que em vaig despertar, fins i tot em feia mal la panxa. A més, al matí quan anava a la feina justament em vaig trobar amb la Dàmaris pel carrer i em va dir: “ens veiem demà!”, perquè s’havia confós amb un altre espectacle que tenia al dia següent. Llavors em vaig posar encara més nerviosa i vaig estar patint perquè s’oblidés de venir fins que la vaig veure al teatre. Però tot va quedar en una divertida anècdota.

Què és el que més recordes d’aquell dia?

El moment de l’actuació, va ser increïble. No m’ho imaginava de cap manera i vaig deixar que fluís. També em va agradar molt l’ambient entre bambalines i compartir l’experiència amb tots els altres.

En principi havies de cantar només la tornada de la cançó, però vas acabar cantant-la tota.

Jo me la sabia tota però em feia massa vergonya cantar-la sola, en canvi fent-ho a duet amb la Dàmaris em sentia segura. Ho vam provar a l’assaig i em vaig animar a fer-la tota.

Tu cantaves abans d’aquest espectacle?

Cantava per mi, en privat. Amb l’espectacle s’ha descobert el meu secret, ara tothom sap que canto.

Després de l’espectacle, et planteges seguir cantant en un cor o un grup?

Sí, m’ho estic pensant, però encara no n’estic segura.

Què et sembla que El 9 Nou decidís fer un espectacle amb persones amb discapacitat?

Una gran idea per donar-nos l’oportunitat de demostrar els nostres talents. Es parla molt de capacitats, pèro es va veure que hi ha molts talents i que el talent el pot tenir tothom, més enllà de si tenim una discapacitat. Es va veure que tots som iguals.

Els nostres col·laboradors: