Tanca el dispositiu d’atenció a persones amb discapacitat amb Covid-19 gestionat per Fundació Lluïsa Oller

La Llar Residència Lluïsa Oller ha acollit a 19 persones de 8 entitats des de novembre per evitar brots de contagis en els seus espais. Ara l’equipament torna a quedar buit a l’espera que es concertin les places per a oferir el servei de Llar Residència.

La Llar Residència Lluïsa Oller, situada a Cardedeu (Vallès Oriental), es va convertir al novembre en un dispositiu d’atenció a persones amb discapacitat contagiades de la Covid-19 a petició del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el Departament de Salut. Cinc mesos després, i amb el pla de vacunació pràcticament al 100% als equipaments residencials, el departament ha decidit finalitzar el servei.

L’objectiu del dispositiu era evitar brots de contagi als equipaments residencials i garantir una quarantena en un entorn acollidor per aquestes persones. Des de Cardedeu, s’ha donat cobertura a tota la Regió Metropolitana Nord i s’han atès un total de 19 persones provinents de 8 entitats.

La llar, amb capacitat per atendre a 10 persones en habitacions individuals, ha comptat amb un equip format per professionals de la integració social, atenció a la dependència, treball social i psicologia, així com auxiliars clínics.

Les persones residents han rebut atenció sanitària i han gaudit d’activitats i tallers. L’espai, que compta amb una gran zona de jardí, ha pogut oferir un entorn acollidor per fer la quarantena el més agradable possible.

Alba Domínguez, coordinadora dels serveis d’habitatge de la Fundació Lluïsa Oller: “Poder obrir aquest dispositiu i ajudar a les persones i a les entitats ha estat un immens plaer. Les persones que hi han passat han estat molt felices i s’han sentit molt acollides. Hem aconseguit que aquests dies passessin de ser angoixants, d’aïllament i solitud, a fer-les sentir acompanyades, entretingudes i en un ambient alegre i distès. Treballem pel benestar de les persones sigui quina sigui la realitat del moment”.

Ara l’equipament, que estava pendent de rebre la concertació de places per poder oferir el servei de Llar Residència, ha tornat a quedar buit i sense notícies de quan podrà engegar el servei. Actualment, i segons dades pròpies de la Generalitat, més de 3.250 persones amb discapacitat a Catalunya  resten a l’espera d’una plaça residencial per a poder viure, una llarga llista d’espera que, en alguns casos, arriba a demores de fins 10 anys.

Els nostres col·laboradors: