Una presentació de la Memòria 2023 de moltes emocions i un final inoblidable

El passat dijous 2 de maig vam presentar al Cinema Esbarjo de Cardedeu i en presència de les treballadores, usuàries, col·laboradores, amigues, autoritats locals i mitjans de comunicació, la Memòria d’Activitats de 2023.

Activitats de Viver de Bell-lloc 2023

L’obertura de la cerimònia va ser a càrrec de Carlos Sopeña, gerent de Viver de Bell-lloc, que ja avançava la seva emoció i satisfacció per un any farcit de vivències molt destacables: “L’any 20232 ha estat un any intensíssim: en activitats, en molts projectes que hem presentat i en emocions”

Seguidament, l’Equip de Relacions Externes va fer una presentació amena de les dades i resultats de 2023, dels quals aquí en fem un resum:

 • 646 persones ateses, representant un augment del 63% respecte a l’any anterior.
 • 271 treballadores, amb 58 noves incorporacions.
 • 116 persones inserides al mercat laboral.
 • 43 persones que gaudeixen del Servei d’Oci i Temps lliure.
 • 30 persones ateses en nous serveis d’atenció diürna: STOSOI i Llar Residència Lluïsa Oller.
 • Més de 300 empreses clientes.
 • +30 ubicacions.

Quant als fets destacats, són els següents:

 • Lliurament de la Medalla al treball “President Macià a Manel Palou i Serra.
 • Cerimònia de commemoració del 40è aniversari de l’entitat.
 • Finalistes al premi Empresa Vallesana de l’any 2022 que lliura PIMEC.
 • Iniciem activitat al Servei de Teràpia Ocupacional al Centre “Esqueix” de Cardedeu.
 • Obrim la llar residència Lluïsa Oller.
 • Obrim activitat al Servei Ocupacional d’Inserció a Llinars del Vallès.
 • Reactivem el grup de famílies.
 • Engeguem el Programa d’Acompanyament a la Jubilació.
 • Glòria Horta i Noguer, nova presidenta de Viver de Bell-lloc.

La jornada va continuar amb els parlaments de la regidora de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Cardedeu, Noelia Cortés i de la Presidenta de Viver de Bell-lloc Glòria Horta i Noguer, que amb unes paraules d’emoció va agrair a totes la feina feta i va encoratjar-nos a continuar treballant de manera comunitària, tal com sempre ens va instar a fer Manel Palou i Serra.

El present i el futur de Viver de Bell-lloc també van gaudir del seu moment, recordant que actualment tenim projectes incipients de gran acollida, com La Fàbrica, el bar de la Tèxtil, espai gastronòmic i formatiu que pretén generar noves oportunitats laborals en el sector de la restauració. Així com Viventura, el projecte que combina natura i aventura com a vehicle per a treballar terapèuticament les dimensions física, psicològica i emocional.

En continuarem parlant! En aquest enllaç en pots veure un vídeoresum.

Erol Urbà i Viver de Bell-lloc, un videoclip amb clar missatge inclusiu

I tot seguit, el moment més emotiu de la cerimònia, va arribar amb l’estrena del videoclip de rap Saltarem Barreres!”, resultat del projecte “La Nostra Veu” dinamitzat i produït per la cooperativa Erol Urbà i que ha comptat amb la participació d’usuàries i treballadores de Viver de Bell-lloc. Una iniciativa pionera al territori que emprant el llenguatge musical i audiovisual ha posat altaveu a les reflexions treballades inicialment al voltant de les etiquetes imposades i també autoimposades.

Amb l’intercanvi d’impressions entre les protagonistes i el públic es va generar un moment de comunitat que ens emocionava i connectava entre totes, cantant els versos principals i compartint un moment únic.

En aquest vídeoresum en podeu veure el moment exacte!

I com a tancament, una sorpresa final amb la connexió grabada des de Brussel·les amb el raper català Valtònyc,  que va voler enviar un missatge d’enhorabona a les  participants i també encoratjar-nos a continuar defensant els nostres valors amb la força de la música, del rap i dels “micros”.

Erol Urbà i Viver de Bell-lloc presentant el videoclip "Saltarem Barreres!"
Erol Urba i les participants del projecte “La Nostra Veu”

El recull als mitjans

Les professionals de RTVCardedeu van cobrir l’esdeveniment i publicar-ne la notícia:

El 9Nou va fer-ne una crònica amb tots els detalls:

Crònica al Diari El 9 Nou Memoria Viver de Bell-lloc 2023
Crònica del Diari El 9 Nou

El Diari de la disCapacitat també ha dedicat una notícia a la Memòria: Viver de Bell-lloc mostra un creixement del 63% en la presentació de la seva Memòria Anual 2023 – Diari de la Discapacitat

L’any vinent us esperem amb noves celebracions, perquè a Viver de Bell-lloc dia a dia seguim construint ben arrelats a la nostra missió, amb la mirada posada cap a la visió i guiant-nos sempre pels nostres valors: el compromís, la professionalitat, la participació i la il·lusió.

Els nostres col·laboradors: