Viver de Bell-lloc col·labora amb Arquitopia en la creació de cobertes vegetals

Viver de Bell-lloc treballa en el projecte d’una coberta verda a l’escola cooperativa Nou Patufet de Barcelona, un projecte sorgit del treball en xarxa. Fa uns mesos vam signar un conveni amb l’entitat Territori Socialment Responsable i la seva iniciativa Edificis Positius, una iniciativa que té com a objectiu fer dels edificis un actor de canvi de les ciutats apoderant la ciutadania, organitzada en comunitats de propietaris i de veïns i veïnes. A través d’aquest conveni es va establir una relació amb ARQUITOPIA, una cooperativa professional d’arquitectura que té com a objectiu realitzar projectes sostenibles i personalitzats respectant una filosofia que es fonamenta en tres eixos; l’estratègia social, la comprensió del lloc i l’entorn i l’estratègia ambiental.

Són molts els valors compartits per les tres entitats, però ens calia un projecte per poder lligar-los. I el projecte ha arribat. Des de l’Ajuntament de Barcelona, i altres ajuntaments també, fa anys que es promociona als particulars, comunitats, empreses, escoles, etc.. que decideixen apostar per fer una coberta verda als seus edificis. Qui ho vol fer ha de presentar una proposta que, si és acceptada, rep una subvenció per poder dur a terme la coberta.

ARQUITOPIA ha comptat amb la col·laboració de Helix de Viver de Bell-lloc i el seu equip tècnic en la creació de la capa vegetal del projecte que estaven elaborant. Una proposta integrada en l’espai, sostenible, de baix consum energètic i d’aigua. El projecte, ara en fase de deliberació, permetrà a més generar llocs de treball per les nostres treballadores, implantant aquesta coberta vegetal al cor de Gràcia.

 

Els nostres col·laboradors: