Viver de Bell-lloc participa en un projecte experimental de recuperació de fauna ripària a la conca del Besós

Helix de Viver de Bell-lloc està participant en un projecte experimental de creació de refugis de fauna ripària, especialment llúdrigues, a la conca del Besós al seu pas per Granollers.

De la mà de l’empresa Virens Espai, s’ha reaprofitat material extret de l’eliminació d’espècies al·lòctones de la mateixa conca per crear els refugis.

Els refugis s’han adaptat a la casuística de cada tram, basant-se en altres models per crear un model experimental en aquest territori. De moment s’han creat dos refugis amb 1,2 tones principament d’acàcia (Robinia pseudoacacia) i l’altre 5% restant, plataner (Platanus x hispanica).

Aquest projecte continua un procés de recuperació de les lleres dels rius iniciat per l’Ajuntament de Granollers, el Consorci del Besós-Tordera i la Fundació Rivus en el marc del Projecte LIFE Alnus.

El projecte LIFE Alnus desenvolupa de manera experimental a escala regional (Catalunya) una estratègia alternativa de conservació de les vernedes mediterrànies que permeti invertir la regressió i la degradació d’aquest hàbitat de ribera, i crear un model exportable a la resta de l’arc biogeogràfic mediterrani.

 

Els nostres col·laboradors: