Viver de Bell-lloc realitza el manteniment del projecte Life-Alnus al Vallès Oriental

L’Ajuntament de Granollers ha confiat en la Fundació Viver de Bell-lloc per al manteniment d’actuacions dutes a terme en el projecte Life-Alnus al Vallès Oriental, que pretén restaurar la verneda de la conca del Besós.

El projecte LIFE Alnus desenvolupa de manera experimental a escala regional (Catalunya) una estratègia alternativa de conservació de les vernedes mediterrànies que permeti invertir la regressió i la degradació d’aquest hàbitat de ribera, i crear un model exportable a la resta de l’arc biogeogràfic mediterrani.

En el marc d’aquest projecte, iniciat el 2019, es realitzaran 50 jornades de treball per dur a terme diferents accions de reg, formació de clotes i esbrossats, accions encaminades a garantir la viabilitat de les plantacions dutes a terme en una fase anterior. A més de verns (Alnus glutinosa), es van plantar també altres espècies de ribera com gatells, sanguinyols, saücs o freixes.

Les actuacions es faran al Congost –al seu pas per Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès, la Garriga i Tagamanent–, el Tenes –a Lliça d’Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells– i la riera Carbonell –a Les Franqueses del Vallès–.

Un equip #capaçdeMOLT

L’Ajuntament de Granollers va ser el primer en confiar en els equips de jardineria de Viver de Bell-lloc ara fa 30 anys. Actualment, l’entitat també gestiona el manteniment dels espais del cementiri i el Parc Puig de les Forques i desenvolupa el contracte pels serveis de neteja i desherbatge dels escocells de l’arbrat viari del municipi.

Els nostres col·laboradors: