La importància de la transformació digital a Viver de Bell-lloc

La transformació digital neix de la constant evolució de les tecnologies de la informació i la comunicació, així com de la interconnexió i globalització d’un món que no deixa de progressar i millorar en aspectes relacionats amb els processos automatitzats. 

Què és la Transformació Digital?

La transformació digital implica integrar la tecnologia digital en tots els aspectes d’una empresa, millorant la seva operativa i aportant valor a totes les seves parts interessades.

Com arriba la Transformació Digital a Viver de Bell-lloc?

Viver de Bell-lloc va apostar per la creació d’un departament de sistemes informàtics i tecnologies de la informació que va iniciar els seus primers passos oferint eines digitals i formes de treballar més afins a l’era digital. Això va facilitar el desenvolupament de tasques habituals en menys temps i de manera més còmoda.

Durant el 2023, aquest departament s’ha proposat unir-se a la tendència de la transformació digital. Això implica detectar les necessitats de cada àrea i apostar per la integració i adopció de tecnologies digitals en tots els aspectes de l’organització.

Objectius de la Transformació Digital a Viver de Bell-lloc

  • Optimització de processos i eficiència operativa mitjançant solucions digitals que automatitzin processos manuals, reduint els errors humans i agilitzant les operacions i processos. Això permet assolir una major eficiència en la producció, distribució i administració de recursos.
  • Presa de decisions basades en la recopilació i anàlisi de grans quantitats de dades en temps real, mitjançant la digitalització de documentació. Aquesta acció fomentarà una anàlisi i pronòstics objectius.
  • Millora en la Col·laboració mitjançant les eines digitals, que proporcionaran una forma de treballar en continuïtat i de manera simultània entre equips. Això permetrà oferir un servei més eficient, eficaç i creatiu en la resolució de problemes.
  • Comunicació expansiva, ja que existeix el compromís d’arribar a més gent i donar-nos a conèixer com a professionals que lluiten per les necessitats de les persones i vetllen perquè tots tinguem els mateixos drets, fonaments primordials en la nostra filosofia.
  • Sostenibilitat, pel fet que la transformació digital permet la monitoratge i optimització dels recursos. Això redueix el malbaratament i l’impacte ambiental.

Conclusió i fites a assolir

Aquest canvi cultural anomenat transformació digital es presenta com un repte per a aquest jove departament, ja que implica també un canvi en la cultura de l’organització. Això fomenta l’adopció de noves formes de treball i un pensament orientat a la innovació. Aquest aspecte és important per oferir noves oportunitats en el desenvolupament de serveis i productes més avançats.

A Viver de Bell-lloc acollim aquest repte amb ganes, força i motivació, ja que som conscients de la importància que té en aquesta era digital. Això ens permetrà millorar constantment els nostres recursos, professionals i serveis. Sobretot, ens brindarà l’oportunitat de proporcionar la millor atenció a les persones que confien en nosaltres.

 

Jennifer López

Responsable de Sistemes Informàtics i Tecnologies de la Informació  de Viver de Bell-lloc

Els nostres col·laboradors: