Helix de Viver de Bell-lloc gestiona el manteniment del Palau de les Heures

Helix de Fundació Viver de Bell-lloc ha estat adjudicada per gestionar el manteniment del Palau de les Heures per la Diputació de Barcelona. Per una entitat com Viver de Bell-lloc, el projecte inicial de la qual era un viver d’heures que encara es manté actiu, és un orgull i una sort gestionar aquest espai.

Es tracta d’un jardí romàntic molt a prop del Laberint d’Horta. Són uns jardins molt menys coneguts però igualment bonics. Construït al costat del palau del mateix nom a finals del segle XIX, el jardí té un estil italià-francès renaixentista dissenyat per Adrià Piera. Està format per tres terrasses, la més alta ocupada pel palau i els seus primers jardins, i la segona i la tercera són les que tenen més valor paisatgístic gràcies a la frondositat dels seus arbres i els nombrosos parterres.

Des de l’entrada del jardí, el palau es contempla al final amb una façana presidida per un grup escultòric que és una al·legoria a les heures.  El Palau de les Heures ha estat residència de Lluis Companys durant la Guerra Civil i ara és propietat de la Diputació de Barcelona. Actualment, l’edifici és la seu de la Fundació Bosch i Gimpera, relacionada amb la Universitat de Barcelona.

 

Els nostres col·laboradors: