Finalitza el projecte de nou enjardinat del pati de l’escola Sant Miquel dels Sants a Vic

Aquest Nadal hem executat la segona fase de les feines de jardineria dels patis de l’escola Sant Miquel dels Sants a Vic.

En aquesta segona fase s’han realitzat les tasques de plantació de l’arbustiva i els arbres. Al ser una escola hem aprofitat les vacances de Nadal per entrar el material vegetal al pati interior, fer la distribució i plantar. En aquesta ocasió s’han utilitzat plantes de baix consum hídric, entapissant com el bruc de mar  (Frankenia laevis) i en alguns casos amb floracions de certa durabilitat  en el temps com la sàlvia arbustiva  (Salvia x jamensis). S’han utilitzat arbres de port gran per poder donar certa presència i ombra en un breu espai de temps. Hem col·locat moreres (Morus alba “fruitles”) , salzes (Salix alba “ vitel·lina” ) o til·lers platejats (Tilia Tomentosa).

En el pati exterior, el terreny actual presentava certs problemes de compactació. Hem realitzat tasques de “fangueig”: retirada de la primera capa de terra actual, aportació de mantell vegetal 100 % i amb una pala de grans dimensions, palades a 60 cm de profunditat, barrejades amb la terra, elevades a 1 metre alçada i deixades caure contra el terra per trencar estructura i barrejar la matèria orgànica. D’aquesta manera, millorem l’estructura del sòl i aportem als sistemes radiculars dels nous arbres un marc de plantació de gairebé dos metres d’amplada per 60-80 cm de profunditat i tota la rasa que acompanya la plantació,  de terreny propici per desenvolupar el sistema radicular. Un cop plantats s’ha instal·lat un sistema de triple tutor amb subjeccions per poder ajudar la implantació dels arbres i “ aïllar-los” dels cops dels infants a l’hora del pati.

Si esteu interessats en serveis de jardineria, trobareu més informació aquí.

Els nostres col·laboradors: