Com complir la Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat (LGD)

 

Compliment de la LLei General de la disCapacitat
Com complir amb la LGD?

Des de Fundació Viver de Bell-lloc t’acompanyem!

Contacte amb nosaltres i trobarem la millor solució per a la seva empresa:  intermediacio@vivelloc.cat 93 844 41 05 | 664 751 243

Guia orientativa pel compliment de la LGD (antiga LISMI)

Actualment, la inclusió laboral de persones amb discapacitat és un aspecte crucial en l’àmbit empresarial. La Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat (LGD) estableix directrius clares perquè les empreses públiques i privades promoguin la contractació de persones amb discapacitat, contribuint així a una societat més inclusiva i equitativa.

Què diu la LGD?

Segons la LGD, les empreses amb 50 o més empleats estan obligades a reservar almenys el 2% dels seus llocs de treball per a persones amb discapacitat, sempre que comptin amb un certificat de discapacitat igual o superior al 33%.

Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva inclusió social (Reial decret legislatiu 1/2013 de 29 novembre) Article 42. Quota de reserva de llocs de treball per a persones amb discapacitat. CONTRACTACIÓ DE PERSONES AMB CERTIFICAT DE DISCAPACITAT

Suport i acompanyament per complir amb la LGD

Per a moltes empreses, complir amb aquesta llei pot semblar un repte. És aquí on entra en joc el paper fonamental de Fundació Viver de Bell-lloc, amb més de 41 anys d’experiència en la inserció laboral de persones amb discapacitat i amb un Centre Especial de treball que dona feina a més de 160 persones amb discapacitat i ofereix diversitat de serveis multisectorials.

 

Inserció laboral de persones amb certificat de disCapacitat 

El Servei d’Inserció i Orientació Laboral de Fundació Viver de Bell-lloc t’acompanya en el procés

És el servei gratuït d’intermediació especialitzada entre empreses que busquen persones  i persones en cerca de feina, amb la gestió d’ofertes de treball i la preselecció de candidatures.

Realizem l’Adaptació Empresa-Persona: Assessorament i suport en l’adaptació tant de l’empresa com de la persona amb discapacitat, afavorint un entorn laboral inclusiu i favorable per a tots.

T’oferim tota la informació sobre Bonificacions i Ajuts: Guia sobre les bonificacions i ajuts disponibles per a la contractació de persones amb discapacitat.

Impactem amb accions de Sensibilització i Formació: xerrades, materials informatius i activitats de formació per sensibilitzar les empreses sobre la importància de la inclusió laboral i eliminar possibles barreres.

Contacte amb nosaltres i trobarem la millor solució per a la seva empresa:  intermediacio@vivelloc.cat 93 844 41 05 | 664 751 243

Com es realitza l’acompanyament a l’empresa? Quin seguiment rep la persona contracada? Quins en són els resultats? Desvetllem les claus de la contractació laboral a persones amb disCapacitat amb el cas de l’empresa Galfer i el testimoni de totes les persones que van participar en tot el procés.

 

Què són les mesures alternatives per complir la LGD?

La Llei LGD contempla dues causes que “justificarien” la no contractació de persones amb disCapacitat:

  • Inexistència de candidats/tes davant d’ofertes a través del Servei públic
  • Per motius organitzatius, productius, tècnics o econòmics

Això implica poder demanar i tramitar el Certificat d’excepcionalitat (Certificat vàlid per tres anys).

Des de la Fundació Viver de Bell-lloc també podem assessorar del procediment per cursar la sol·licitud del certificat d’excepcionalitat que us obrirà altres vies pel compliment de la LGD.

Si l’empresa obté aquest certificat d’excepcionalitat es pot acollir al compliment de la LGD a través del compliment de les Mesures Alternatives RD: 364/2005

Això inclou les següents opcions pel compliment de la LGD:

1-   Contractar béns o serveis a través d’un Centre Especial de Treball com el de la Fundació Viver de Bell-lloc, que ofereix una àmplia gamma de serveis professionals. IMPORT: 3 x IPREM12 x nº pax

2-   Realitzar una aportació econòmica o donació per promoure la formació i la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat, opció que també ofereix la Fundació Viver de Bell-lloc.  IMPORT: 1.5 X IPREM12 x nº pax

Descobreix tots els detalls de les mesures alternatives en aquest article.

Contractació de serveis

Alguns dels Serveis Professionals que oferim des de Viver de Bell-lloc:

Serveis Àrea Verda: Disseny i gestió integral, Manteniment i Neteja, Gestió d’arbrat, Tractament fitosanitari i control de plagues, etc.

Serveis Àrea Industrial: Manipulats, Serveis industrials, Control de qualitat, Triatge, Encaixats, Embossats Paletitzat, Soldadura, Components electrònics, etc.

Serveis Àrea de Restauració

Serveis de Vigilància i Control d’Accessos

 

Aportacions econòmiques o donacions

La missió de Fundació Viver de Bell-lloc és promoure la inclusió social i laboral de persones en situació d’exclusió, especialment aquelles amb disCapacitat i/o Trastorn de Salut Mental. Ho fem desenvolupant i participant en projectes empresarials i socials sostenibles i oferint els suports necessaris perquè totes elles puguin dur a terme el seu projecte de vida.

Per la raó de ser l’entitat sempre tenim en marxa nous projectes que puguin oferir noves oportunitats laborals. Si vols fer una donació, no dubtis a demanar-nos informació dels projectes actuals i podrem dur-los a terme amb el teu suport.

 

Recursos LGD

Els nostres col·laboradors: