Fundació Viver de Bell-lloc és reconeguda amb el premi a millor projecte de transformació i innovació social d’àmbit vallesà

Un pas endavant, el nou projecte d’orientació, formació i inserció laboral de la Fundació Viver de Bell-lloc ha estat reconegut amb el Premi EINES al millor projecte de transformació i innovació social en l’àmbit vallesà.

Els Premis Eines han estat impulsats per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental i els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

Un pas endavant per la inclusió laboral ha estat el projecte premiat en la categoria d’àmbit vallesà. Aquest projecte té com a objectiu donar resposta de manera agrupada a les necessitats detectades de diferents col·lectius dels joves amb més dificultats d’inserció laboral que, d’altra banda, són els que tenen menys oportunitats de formació per a l’ocupació i l’ocupació.

D’una banda, pretén oferir l’orientació adequada a aquelles persones del col·lectiu que es detectin i que tinguin un perfil adequat per a la realització de formació ocupacional adaptada en format dual i facilitar la seva inserció en el món laboral.

D’altra banda, el projecte persegueix millorar la preparació d’aquests joves, amb els suports que necessitin, mitjançant l’aplicació d’una metodologia innovadora, ja testada amb anterioritat, i adaptada, que combina la teoria amb la realització de pràctiques no laborals (aprendre treballant ) en una aula de simulació que reprodueix el sistema industrial amb les eines i maquinària més habitual i en centres de treball, que els asseguri les competències necessàries per accedir a una àmplia diversitat de llocs de treball dins de l’àmbit industrial.

Actualment el projecte es troba en fase final de construcció i es situarà a l’Avinguda Mogent de Llinars del Vallès, gràcies al suport d’empreses i entitats com Fundació La Caixa, ONCE, Sage, HP, Simón, Roca i Marlex i la Generalitat de Catalunya a través dels projectes socials finançats amb l’IRPF. El Premi Eines, dotat amb 2.500€, es destinarà a complementar l’equipament digital de l’aula de simulació.

Viver de Bell-lloc treballa des de fa 39 anys per la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb disCapacitat intel·lectual i/o trastorn de la salut mental, a la comarca del Vallès Oriental. L’entitat compta amb un Centre Especial de Treball, serveis d’habitatge, lleure, formació i orientació professional entre d’altres. Durant el 2020, Viver de Bell-lloc va atendre més de 300 persones des dels diferents serveis i va promoure la inserció laboral de 49 persones. El Centre Especial de Treball dona feina a 149 persones amb algun tipus de disCapacitat o trastorn de salut mental.

Els nostres col·laboradors: