Eco, ecològic. Què significa?

Cada vegada es veu més l’etiqueta ECO. Però realment sabem què significa?

Un producte ecològic procedeix d’una agricultura i producció lliure de productes químics. En el cas dels aliments, aquests no estan alterats a través d’additius, pesticides o qualsevol tipus d’hormona sintètica.

Si ens centrem en l’avicultura, significa que es respecta la criança en zones lliures de contaminació, amb alimentació també ecològica i sense intervenció d’hormones ni antibiòtics. També es respecten els cicles naturals de producció, garantint el benestar animal.

Alhora, tot això permet reduir les emissions de contaminants a l’entorn i per altra banda, es fomenten els recursos autòctons de cada zona.

Els ous ecològics de La Tavella són un exemple. Produïm els nostres ous ecològics a la Finca La Tavella, a Cànoves, dins l’àrea de la Reserva de la Biosfera del Montseny. Les nostres gallines segueixen una alimentació basada en cereals i lleguminoses ecològiques i viuen amb accés lliure als patis de pastura i prioritzem en tot moment el benestar animal, el que es veu reflectit en la qualitat dels ous.

I no només això, el procés de recollida, envasat i transport d’aquests ous dona oportunitats laborals a persones amb disCapacitat a través de Fundació Viver de Bell-lloc.

Vols saber on trobar els ous ecosolidaris de La Tavella? Clica aquí!

Els nostres col·laboradors: