Què és una Llar Residència? L’Alba Pérez, responsable del servei, ens ho explica

A Viver de Bell-lloc ens guia la voluntat de posar al centre a les persones i a les seves necessitats socials, laborals, de socialització i personals.

Un camí més per aconseguir-ho és a través del Servei d’Habitatge de les Llars Residència i el del SAVI, coordinats i supervisats per les professionals de l’Àrea social de Viver de Bell-lloc. En aquesta ocasió, us parlarem del primer.

SERVEI DE LLAR RESIDÈNCIA 

L’Alba Pérez és la Responsable del Servei de Llar Residència. És una persona que porta gairebé 10 anys vinculada a l’entitat. És un referent tant per professionals com per usuaris i la seva energia i empenta dona motor a un dels serveis base més important de l’entitat.

Alba, què és una Llar Residència?

Es tracta d’un espai de convivència que potencia un procés socialitzador el més normalitzat possible. Treballem plegats per desenvolupar les capacitats d’autonomia personal, fomentar les relacions interpersonals dins i fora de la residència i promoure la integració en l’entorn comunitari.

Quina atenció es dona a la Llar?

El servei disposa d’un equip de professionals de la psicologia, treball social i educació social. Es dona l’atenció integral els 365 dies de l’any.

Alba, a la Llar Residència  hi viuen 16 persones molt diferents. Quin és el vostre repte global diari?

És molt important que les mateixes persones decideixin sobre la seva vida, per això treballem centrats en la persona. Un dels màxims objectius per a mi, és que les persones amb més autonomia puguin iniciar un procés de vida independent. Viure la implicació que tenen per treballar les coses i millorar-les és increïble. Viure amb ells el procés és molt gratificant.

Alba, després de gairebé 10 anys, quina és la teva motivació?

És cert que vivim una exigència emocional molt forta com a educadors, però compensa amb escreix el vincle que es genera amb les persones. Són vivències personals i professionals indescriptibles.

Gràcies Alba pel teu testimoni, per la teva implicació, pel teu somriure i per contagiar sovint les teves ganes a totes les persones que t’envolten. Felicitats a tot l’equip de la Llar i, com sempre, amb professionals com tu:  Endavant Viver!

Si vols ampliar la informació sobre els Serveis Assistencials o sobre Habitatge contacta amb nosaltres!

Els nostres col·laboradors: