El Servei d’Oci i Temps Lliure durant l’estiu als mitjans

L’estiu és el moment de l’any més vinculat a l’oci i al gaudi del temps lliure.

I a la Fundació, despleguem un seguit de serveis vinculats al període estival que permeten oferir alternatives segons les necessitats específiques de cadascuna de les usuàries.

Opcions durant el període estival

Aquestes opcions es classifiquen en:

  • Vacances Autònomes – puntualment reben suport si ho necessiten per l’organització del viatge o tràmits puntuals. Habitualment no hi ha un seguiment formal per part de persones de l’equip de suport.
  • Vacances Semi Autònomes – necessiten un suport en organització i d’un seguiment diari per part de la persona professional de l’entitat.
  • Vacances Organitzades – inclouen acompanyament professional en tota l’estada.

La responsable del Servei d’Oci i Temps Lliure l’Imma Carbonell, comparteix que “Vull aconseguir que les persones amb disCapacitat Intel·lectual o Trastorn de Salut Mental puguin gaudir activament de l’estiu com ho fem totes. En alguns casos és imprescindible poder oferir un servei d’acompanyament i suport per poder gaudir d’aquests espais. És important conscienciar a la societat d’aquesta necessitat, donar-li el valor que pertoca, i garantir que tota persona que ho necessiti tingui accés”. 

Els mitjans de comunicació visibilitzen la tasca de Viver de Bell-lloc

És important donar valor a aquest acompanyament individualitzat que s’ajusta segons necessitatsi fomenta el grau d’autonomia en el pas del temps sempre que sigui possible. 

I els mitjans ens han acompanyat en la tasca de visibilitzar i sensibilitzar davant aquesta realitat.

Entrevista radiofònica a RTVCardedeu

El passat 18 d’agost vam tenir l’oportunitat de poder explicar el nostre model de serveis d’oci i temps lliure durant l’estiu de la mà de la responsable del servei, l’Imma Carbonell i de la Sara Brunés, usuària, la qual ens explica una gran fita assolida aquest estiu:

Article al Diari El 9Nou

El diari vallesà dedica un article a parlar amb la responsable de Relacions Externes, Laura Dueñas, on descriu el funcionament del Servei i argumenta els motius pels quals és important oferir opcions diverses i amb suports adequats:

oci i temps lliure a fundacio viver de bell-lloc al diari 9nou

 

Aquest estiu més d’una desena d’usuàries han gaudit de les diferents propostes d’oci i temps lliure.

Nuestros colaboradores: