Juan Antonio, Protagonista del Viver – Juliol/Agost del 2022! El vols conèixer?

Juan Antonio

56 anys

Veí de Cardedeu

 

Juan Antonio, Gràcies per obrir-nos casa teva i compartir la teva experiència amb nosaltres.

Explica’ns, quan i com vas conèixer Viver de Bell-lloc?

Vaig conèixer el Viver a través del Paco, un treballador, era l’any 92. Fa molts anys, em sento molt bé i he fet moltes coses.

I abans d’aquest pis, a on vivies?

Vivia a la Llar Residència de la Fundació. Hi havia molta gent, i, a vegades, la convivència no és fàcil. Vaig fer un vincle molt maco amb algun educador, de fet, com estan a prop els vaig a veure sovint.

Com va ser el procés de canvi de la Llar Residència a un pis?

Volia un canvi. Volia viure amb menys gent. Em vaig traslladar ara farà dos anys. Va ser un procés dur, en plena onada de Covid, pero ho vaig aconseguir. En aquell moment tenia la Mònica com a Acompanyament i em venia a veure cada dia una estoneta.

“Ara sé viure sol, em sento molt bé. Tinc la meva rutina i m’agrada. Sovint vaig a parlar amb la Julieta a la Llar Residència, però només ho faig de visita i després vinc a casa. M’agrada!”

Actualment, la Lourdes visita al Juan Antonio els dilluns, dimecres i divendres.

Juan Antoio, quin és el paper de la Lourdes en el teu dia a dia?

M’acompanya en aquells temes que són més difícils per mi. M’ajuda a fer la compra, m’ensenya una mica a cuinar i, a poc a poc, ja ho sé fer jo sol. L’altre dia inclús li vaig enviar una foto!  Tinc el meu espai i puc decidir.

Trobes a faltar la Llar?!

A vegades sí, llavors truco i pregunto si em puc apropar una estona.  M’agrada molt parlar amb la Julieta!

Juan Antonio a on i en què treballes?

Treballo al Centre Especial de Treball. Normalment, treballo a La Nau, a les tardes, fent serveis de manipulació. Ara, per temporada d’estiu estic a Jardineria, servei de nit, faig el reg a Mollet del Vallès. També m’agrada, tot i que prefereixo La Nau.

Com t’organitzes per tema de feina?!

Soc independent. Agafo el tren, m’agrada molt. Tinc la meva rutina, vaig amb temps i així puc fer un cafè abans de començar a treballar. Ja fa dos anys que ho faig. Començo a les 22hs i fins a les 6am.

“M’agrada molt la tecnologia i també les manualitats, fer maquetes! També tinc plans pel futur, quan em jubili serè professor de taekwondo de nens!”

 

I què és el que més et motiva ara?

Les vacances. Marxaré amb el Ciscu (Lleure). Marxarem a Comarruga. Tinc moltes ganes. M’han dit que hi haurà bufet lliure! M’emportaré uns pantalons grans per si m’engreixo! No sé quantes estrelles té, però segur que moltes! (riuen tots dos).

Què fas en el teu temps lliure?

M’agrada molt la tecnologia i també les manualitats ! M’agrada molt fer maquetes! Inclús tinc una llum d’augment per poder muntar millor! Ah! I quan em jubili també vull ser professor de nens de taekwondo.

Jubilar-te, tens ganes?!

Siiiiií, però ho he preguntat i m’han dit que encara no!!! He de continuar treballant, encara em falten anys. Cap privilegi (riu molt)!

 

Riuen els dos amb ganes!

 

Es veu i se sent una complicitat especial. Tots som persones i ens agrada el suport, l’acompanyament ens segons quins moments vitals.

És un privilegi haver pogut compartir per uns moments aquest vincle tan maco que s’ha creat.

 

Felicitats a tots dos i Gràcies pel vostre temps!

 

Endavant Viver!

Persones #capacesdeMOLT

 

Nuestros colaboradores: