Viver de Bell-lloc celebrem 40 anys Acompanyant Projectes de Vida de persones #capacesdeMOLT

A l’octubre de l’any 1982 un grup de famílies preocupades pel futur dels seus fills/filles amb disCapacitat, van decidir fundar l’entitat amb la missió d’aconseguir oferir-los oportunitats laborals. Concretament era un grup de 18 joves.

Avui, any 2023, som una plantilla de més de 247 persones, de les quals més de 157 conviuen amb algun tipus de disCapacitat o Trastorn de Salut Mental. Hem fet un llarg recorregut de 40 anys i juntes treballem dia a dia  per aconseguir una societat amb igualtat d’oportunitat per totes les persones.

Per nosaltres, una trajectòria de 4 dècades treballant per i amb persones amb disCapacitat en el territori del Vallès Oriental no podia passar desapercebuda i hem volgut reflectir-ho, dins el possible, en tots aquells actes que han tingut al llarg de l’any, també en mitjans de comunicació i per entès a les xarxes socials entre d’altres.

Mitjans de Comunicació 40è Aniversari

Com sempre, hem d’agrair la sensibilitat i predisposició dels mitjans de comunicació del territori (RTV Cardedeu i El 9Nou, Diari de la Discapacitat…etc.) que ens han ajudat a difondre la missió de l’entitat i l’efemèride del 40è Aniversari de Viver de Bell-lloc en tot el territori Vallesà.

Xarxes Socials 40è Aniversari

Un cop més, les Xarxes Socials han estat les nostres grans aliades i, en aquesta ocasió, ens han permès acostar la vessant més humana als nostres seguidors/es. Persones treballadores, col·laboradores, usuàries han estat les protagonistes per donar veu i imatge a aquests 40 anys d’Història.

A les stories destacades del nostre perfil d’Instagram hi ha el recull de tot plegat, que hem volgut organitzar en diferents categories: Felicitacions, Vivències, Històries y Quizz.

 

Des de Gerència i des de l’Equip Directiu de l’entitat es va tenir clar, des d’un inici, que aquest 40è Aniversari es mereixia  un Acte de clausura que congregués a una part representativa de totes les persones, entitats, administracions i empreses que ens han acompanyat, ens acompanyen i ens acompanyaran en el camí.

I aquest Acte, es va dur a terme el 12 d’abril de 2023 al Teatre Auditori de Cardedeu. Un Acte que va estar presidit per l’Honorable Sr. Carles Campuzano, Conseller del Departament de Drets Socials, per Sr. Enric Vinaixa i Bonet, Secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya i per l’Il·lustrísim Sr. Enric Olivé, Alcalde de Cardedeu.

 

Més enllà de personalitats del món de l’administració, va reunir a més de 300 persones relacionades amb Viver de Bell-lloc (persones treballadores, familiars, empresaris/ies, entitats socials, amics/gues…etc.).

L’Acte va tenir molt bona acollida i va estar encapçalat per la presentació del nou Vídeo Corporatiu de Viver de Bell-lloc (producció a càrrec de Mira Visual Agency).

Viver de Bell-lloc, la Fundació i el Centre Especial de Treball

Moments emocionants es van viure quan es va fer una connexió en diferit amb la Presidenta d’Honor de l’entitat: Lluïsa Oller. El seu missatge de felicitació té un valor infinit, ja que ella és en gran part la inspiració dels actuals valor de l’entitat: Professionalitat, Compromís, Participació i Il·lusió.Lluïsa Oller Presidenta d'Honor de VUver de Bell-lloc

L’entrega de Premis, Reconeixements i Diplomes es va centrar en 4 categories diferents i va sumar més de 60 reconeixements d’àmbit principalment vallesà, català i algun d’àmbit estatal e internacional.

I si en algun moment el Teatre Auditori va ensordir d’aplaudiments i ovacions va ser quan es va atorgar el Reconeixement d’Honor al nostre estimat President Manel Palou, recentment reconegut amb la medalla President Macià.

El punt artístic de la celebració va quedar a mans d’en Roigé i d’en Sam Ramos que va donar veu i música al llarg de tota la celebració.

El dolç dels Reconeixements va ser mèrit de Xòcala (Obrador de Xocolata i empresa social que va dissenyar els obsequis i que va comptar amb la col·laboració de persones amb disCapacitat inserides al mercat laboral per part del Servei d’Inseció i Orientació Laboral i de persones que estan també en procés de formació i preparació al mercat laboral ).

Obsequis de reconeixement dissenyats per l’empresa social Xòcala

No podem tancar aquesta crònica de la cerimònia sense mencionar amb afecte i agraïment a la periodista i comunicadora vinculada a l’entitat Andrea Lizana,  que va ser l’encarregada de presentar l’acte, aportant la seva sensibilitat i professionalitat en aquest gran esdeveniment per a l’entitat.

Andrea Lizana, presentant la cerimònia

L’acollida que hem sentit per part de totes les persones del territori al llarg d’aquest any de celebració i molt més intensament el dia de l’acte, els missatges rebuts per part d’administració, persones, empreses, famílies, professionals…etc ens donen encara més empenta per continuar treballant per tal de  promoure el  creixement personal i la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió, especialment aquelles amb disCapacitat intel·lectual o un trastorn de salut mental sever.

Continuarem desenvolupant i participant projectes  empresarials i socials sostenibles i oferint els suports necessaris per a què totes elles puguin dur a terme el seu projecte de vida.

Desprès d’aquesta gran celebració que, com diu en Manel Palou, és mèrit de moltes moltes persones, només ens queda agraïment: Gràcies a totes, gràcies per fer-nos grans, gràcies per caminar al nostre costat, Gràcies per ser Viver de Bell-lloc, definitivament, Totes Som Viver.

L’Acte de Commemoració del 40è Aniversari de Viver de Bell-lloc va comptar amb la col·laboració i suport de:

 

Nuestros colaboradores: