Día Internacional de las personas con discapacidad

Com cada 3 de desembre, a Viver de Bell-lloc celebrem conjuntament amb les entitats de Cardedeu Hi Som i Amics d’en Biel i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cardedeu, un seguit d’activitats que posen el focus en la visibilització de les necessitats i drets del col·lectiu de persones amb disCapacitat i trastorn de la salut mental sever, en motiu del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat.

Aquest any, els eixos sobre els quals hem volgut parlar han estat:

#NoSomInvisiblesOCI
#NoSomInvisiblesCULTURA
#NoSomInvisibelsSEXEAFECTIVTAT

   

 

ACTES PROGRAMATS

Els actes van començar el dia 27 de novembre amb la Passejada Inclusiva de recorregut circular que es va iniciar al Parc Pompeu Fabra de Cardedeu, on es van donar trobada més d’un centenar de persones que van passejar amb un objectiu comú.

 

Les activitats van continuar el dia 29 de novembre amb una xerrada sobre la sexeafectivitat en les persones amb disCapacitat a càrrec del Doctor en Psicologia Jordi Fernàndez y Suriñach, de la Fundació MAP, on es van exposar alguns conceptes i punts clau a tenir en compte per a l’acompanyament de la sexualitat en aquest col·lectiu.

En quant a l’eix cultura, vam tenir l’oportunitat de comptar amb la proposta d’Artescena Social i Sirocuscirc, que dins el marc de les II Jornades de Teatre i Circ Social de Cardedeu, ens van presentar el Taller Clusart, obert a totes les persones.

El colofó de tot plegat va ser la Festa Oberta a totes les edats i capacitats i amb qui vam tenir el plaer de comptar amb el DJ Curro.

 

CAMPANYA #NOSOMINVISIBLES

A part d’aquestes activitats, vam engegar la campanya #NoSomInvisibles als carrers de Cardedeu per tal de difondre la nova web https://cardedeuinclusiu.wordpress.com/ on s’hi recollien tots els actes programats.

Aquesta campanya va tenir una repercussió més àmplia gràcies a la complicitat de nombrosos comerços i persones de Cardedeu, que s’hi van sumar fent visible als seus espais la silueta característica de la campanya i el QR de la web, i a qui estem enormement agraïts. Mira en aquest vídeo el resum de tota la campanya!

 

A més a més els equips de la Fundació no hem perdut l’ocasió d’unir-nos a la campanya!

I per acabar, com a entitat adherida a Dincat, hem mostrat tot el suport a la campanya #VolemPodemTreballar, que aquest any ha volgut posar en relleu els reptes que ha d’afrontar el col·lectiu en l’àrea formativa i laboral, amb una ronda de preguntes al Conseller Roger Torrent inclosa.

Nuestros colaboradores: