El paper de les famílies és essencial en la construcció d’un món més inclusiu

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones Cuidadores, Viver de Bell-lloc vol reconèixer l’esforç  de  totes aquelles persones que dediquen els seus dies a cuidar, ajudar i recolzar a les persones que ho necessiten.

El paper de les famílies de persones amb disCapacitat

Sovint, quan parlem d’atendre persones, tenim més al cap els cuidadors professionals, no obstant això, és fonamental recordar que molts familiars duen a terme un paper indispensable d’atenció i recolzament a les persones amb discapacitat. 

Des de Viver de Bell-lloc volem commemorar i fer visibles a les famílies de totes les persones que atenem, amb les quals treballem conjuntament en pro del creixement, benestar i inclusió de les persones amb disCapacitat que formen part de la Fundació. 

Des de l’àrea social de l’entitat, apostem per dur a terme la nostra tasca en conjunt amb l’entorn familiar i social de les persones usuàries.

Totes aquestes famílies duen a terme un paper doblement significatiu; en primer lloc, són cuidadores compromeses que ofereixen suport emocional i pràctic dins la llar, d’altra banda, esdevenen defensores i aliades en la lluita en pro de la inclusió de les persones amb discapacitat, dedicant moltes forces a assegurar que els seus familiars tinguin accés a oportunitats igualitàries en tots els àmbits. 

“Les famílies ofereixen suport incondicional als seus familiars.

Els ajuden en la seva vida diària, ofereixen consells i consol, i són un pilar fonamental en la vida de les persones amb discapacitat. Aquest suport és essencial pel seu benestar general” Julieta Aguilera, Responsable del Grup Famílies de Viver de Bell-lloc

Grup de Famílies de Viver de Bell-lloc

Des de la Fundació creiem que és molt important treballar mà a mà amb totes les famílies de les persones que atenem. Per aquest motiu hem reprès un espai molt valuós per totes les professionals de l’entitat que és el Grup de Famílies

Grup de Famílies de Viver de Bell-lloc
Grup de Famílies de Viver de Bell-lloc

És un espai d’escolta i participació a mida de les persones que formen el grup, respon a necessitats específiques. Es duen a terme reunions mensuals, xerrades informatives i formatives, grups de debat i totes aquelles accions que puguin encaixar amb els punts d’interès de les famílies. 

“Des del Grup de Famílies vivim dia rere dia el seu esforç i dedicació i és per això que volem fer d’altaveu i reconèixer i  expressar la nostra admiració i agraïment a totes les famílies que vetllen pel benestar de les persones amb discapacitat.

La seva dedicació, lluita i estima són un exemple per totes nosaltres.” Julieta Aguilera, Responsable del Grup Famílies de Viver de Bell-lloc. 

Nuestros colaboradores: