L’Oriol Bru, un cas d’èxit del Servei d’Inserció

“Abans no em veia ni buscant feina, el SIOL m’han donat l’empenta!”

L’Oriol Bru és un usuari del SIOL, el Servei d’Inserció i Orientació Laboral de la Fundació.  En el seu cas, segons ens explica, feia un temps que havia provat de treballar, però els resultats no van ser els que ell esperava.

Oriol, com és l’etapa prèvia a conèixer la tasca del SIOL?

Vaig estar a l’atur, després al Carrefour i finalment, veient equips de jardineria de Viver Bell-lloc, em vaig preguntar si seria una bona sortida demanar ajuda per a  trobar una altra feina.

Primer, amb la Tanit vaig fer un curs de cos de subaltern, el vaig suspendre i ara estic a Stradivarius – L’Oriol  participa en el programa SIOAS (Servei Integral d’Orientació, Atenció i Suport, de la Generalitat de Catalunya).

Com és l’acompanyament del SIOL?

Jo realment et puc dir que per mi són un 10, un grup de feina brutal, a mi m’han ajudat molt. Sobretot a nivell personal, mai hagués pensat que entraria a la Nike.

Com va anar?

Entro a la Nike a l’abril de 2021 en un contracte de 6 mesos+ 6 mesos. He estat just any. L’experiència m’ha fet pensar d’una altra manera. Vaig entrar dient “és una feina més”. I vaig sortir pensant amb una altra mirada, a la Nike! Una multinacional! Si una altra persona pot, per què no jo?

Quan hi entres, ets una més de la familia, et motivaven, et passaven vídeos per aprendre… t’implicaven en l’equip.

Quines tasques hi feies?

Vaig estar quatre mesos al magatzem: organitzant les reposicions tant de roba, accessoris o calçat, parlant pel walkie, etc.  Vaig tenir molta responsabilitat.

Després em van preguntar si volia provar alguna cosa nova. Vols estar a la botiga? Sí! Vaig provar i em va encantar i m’hi vaig quedar, a la zona de bambes. Vaig estar 8 mesos a la zona d’atenció al públic.

Em van explicar moltes coses sobre classificació de les bambes: tipus de “taco”, les de bàsquet amb càmbra d’aire, etc. Vaig aprendre-ho tot sobre calçat esportiu.

També vaig a estar al provador i em va fer pensar molt, perquè és una responsabilitat: la botiga et fa pensar sobre per què jo no puc fer-ho?

L’Oriol transmet moltíssima il·lusió quan parla de la Nike. Va poder tenir responsabilitat, van confiar-hi, etc. Si el dia de demà marxes, confia en nosaltres i nosaltres t’ajudarem! – li van dir.

Com va anar després de Nike?

Després d’un any faig una entrevista amb Stradivarius i m’agafen!  Ara a Stradivarius estic treballant 20 h i fixe.

Aquí faig botiga, també puc fer magatzem i reposició de la roba que surt dels provadors.

La prioritat és que aguanti zona i que tot estigui impecable.

L’experiència amb els companys de la Nike és excel·lent, encara contactem per watsap. I ara a Stradivarius  un 10 amb tots, no em costa fer amics, soc fàcil, és una feina fàcil.

Els equips amb qui has treballat coneixent el teu punt de partida?

Tant a la Nike com a Stradivarius saben que vinc del SIOL i l’acolliment ha estat increïble. A altres llocs no ha estat així.

Com valores l’atenció per part del SIOL?

Han estat molt atents amb mi i sempre m’han ofert suport en tot el que he necessitat.

Crec que sense ells segurament no hagués entrat, no hagués cregut en mi. En Lucas m’ha donat molta confiança i la Tanit també animant-me amb les oposicions.

Recomanaries l’experiència a altres persones en una situació similar a la teva?

Hi ha molta gent que conec que els hi he recomanat que s’apuntin amb el Viver: cursos de tota mena, oposicions, emocional, etc. Com preparar un CV, una reunió, etc.

L’altre dia li vaig dir a la meva mare que he treballat sempre en multinacional!

A curt termini, m’agradaria que m’augmentessin les hores, fins a 40h.

Estic superagraït per tot l’esforç! Mai m’hauria imaginat entrar a la Nike ni a Stradivarius! Abans no em veia ni buscant feina, m’han donat l’empenta!

 

Et planteges entrar al mercat laboral però no saps ben bé com fer-ho? Formes part d’algun col·lectiu en risc i vols aconseguir una feina que et permeti viure de manera plena i autònoma? Contacta’ns i trobarem les millors opcions perquè puguis complir els teus propòsits!

Nuestros colaboradores: